Hírek

2015.02.15. 14:57

Tragikus vég: Volt sivalkodás a művelődési ház udvarán

Murakeresztúr – Hét disznónak nem jelentett jót a felkelő Nap szombaton. Életük véget ért, egyiküké a papi csapat tagjainak kezei által. Az áldozat nem kérte az utolsó kenetet...

Horváth-Balogh Attila

Mura Menti Malacságok. E címmel rendezték meg szombaton a horvát ajkú település művelődési házának udvarán a II. Egyházközségi Böllérfesztivált. A rendezvény célja a hagyományos falusi disznóvágás népszerűsítése volt, melynek keretében a helyből és a térségből érkezett csapatok hét disznót dolgoztak fel a legkülönfélébb formában. Készült rántott hús, pecsenye, tepertő, kolbász, májas, véres, sőt, kukoricakásás hurka is. Egy speciális, Pap-szelet nevű csapat pedig látványvágást és bontást is bemutatott. Itt a böllér Szalai Jeremiás római katolikus pap volt, akinek munkáját akolitusok és egyházi személyek segítették. A jeles eseményre eljött Kató néni, azaz Ihos József humorista is. A rendezvény sztárvendége pedig Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi és zenekara volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!