Hírek

2015.01.14. 17:05

Játékos, ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat

Nagykanizsa - Futás, ugrás, négykézláb járás, labdavezetés és egyéb ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat szerdán azok az iskolák, melyek kvalifikálták magukat a játékos sportverseny megyei döntőjére.

Pásztor András

Több mint száz alsó tagozatos gyermek versengett szerda délelőtt a kanizsai Zsigmondy-csarnokban, ahol a diákolimpiai szám megyei döntőjét rendezték. A selejtezőkből nyolc iskola – Arany János Általános Iskola (Lenti), Andrássy Gyula Általános Iskola (Letenye), Deák Ferenc Általános Iskola (Söjtör), Móra Ferenc Általános Iskola (Zalakaros), Zalalövői Általános Iskola (Zalalövő), Rozgonyi Általános Iskola (Kanizsa), Kőrösi-Péterfy Általános Iskola (Kanizsa) – jutott a megye legjobbjai közé.

– Az alsó tagozatos gyerekek számára kevés versenylehetőség van, így sokan kihasználták ezt a lehetőséget – mondta Sneff Ferenc, a verseny szervezője, aki hozzátette: a feladatok során a gyorsaság, az ügyesség a labdaérzék is nagy szerepet kapott.

A megyei döntőt a kanizsai Kőrösi-Péterfy-iskola csapata nyerte, megelőzve a szintén kanizsai Rozgonyi-iskolát, illetve a letenyei fiatalokat. Az első két helyezett csapat az országos elődöntőbe jutott, melyet februárban rendeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!