Hírek

2015.01.05. 10:04

Halál a műhelyben

Zalaegerszeg – Saját gépkocsiját javította az az 50 éves autószerelő férfi, aki halálos balesetet szenvedett vasárnap késő délután a megyeszékhelyen.

Arany Gábor

A Rákóczi utcai szerviznél járva hétfőn reggel semmi sem utalt arra, hogy ott előző nap tragédia történt. Az utcai frontról nem látható az a műhely, ahol a szerviz tulajdonosa vasárnap hozzáfogott saját gépkocsija javításához. Információnk szerint az 50 éves férfi hétfőn a fővárosba akart utazni, ezért előző nap az Opel Astrája szivárgó üzemanyagtartályát szerette volna megjavítani. Egyedül volt a műhelyben, a szerelőakna fölé állt, majd nekilátott a munkának, ami vélhetőleg órákig tartott. Nem tudni, mikor következett be a baleset, a férfit napközben többször is keresték telefonon, de nem vette fel a készüléket.

A kis autószerviz bejárata, itt történt a tragédia vasárnap délután. Fotó: Arany Gábor

A tűzvizsgálat az ügyben elkezdődött, annak eredményére viszont hosszabb ideig kell várni, így csak találgatni lehet, hogy mi történhetett. Az biztosnak látszik, hogy nyílt lángot, hegesztőkészüléket nem használt, erre nem is lehetett szüksége, hiszen a tartály műanyagból van. Elképzelhető, hogy valamilyen elektromos eszköz okozta a tüzet vagy adott olyan szikrát, ami a szerelőaknában valamilyen gyúlékony anyagot, esetleg a kifolyt üzemanyagot vagy annak gőzét begyújtotta, berobbantotta. A szerelőaknánál megtalálták az úgynevezett stekklámpát, ami kiváltója lehetett a tűznek. A főleg gépkocsi klímák beszerelésével foglalkozó szakember egyébként nem ezt szokta használni, hanem az akkumulátoros LED-es szerelőlámpáját. Elképzelhető, hogy az elhúzódó művelet alatt kimerült a készülék és ezért került elő a hagyományos izzólámpás szerkezet. Mindez találgatás.

A lángok a szerelőaknában elemésztették az üzemanyagtartályt, átterjedtek a gépkocsi aljára, a kerekekre, de a műhelybe már nem. A bajra a szomszédból figyeltek fel, ők értesítették a telephely másik tulajdonosát, hogy fekete füst száll fel a műhelyből. A kiérkező tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángoló gépkocsit, öt gázpalackot is kihoztak hoztak a helyiségből és a kiszellőztetés után fedezték fel a halott férfit a szerelőaknában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!