Hírek

2015.01.06. 17:15

Előzetesben továbbra is az egykori zalaegerszegi vállalkozó

Zalaegerszeg - Február végéig meghosszabbította a bíróság G. József előzetes letartóztatását. Az ismert egykori zalaegerszegi vállalkozót üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalással gyanúsítják.

Arany Gábor

A 61 éves férfi ügyvédje, dr. Bor Tibor érdeklődésünkre közölte, a bíróság az év végén hatvan nappal hosszabbította meg a novemberben elrendelt előzetes letartóztatást. Az első döntést a szökés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának veszélyével indokolták. A mostani határozat meghozatalakor az utóbbi szempont már nem került szóba.

– G. József az első harminc napot a főkapitányság fogdájában tölti, majd ezt követően átkerül a büntetés-végrehajtási intézetbe – árulta el dr. Bor Tibor. Az előzetes fogva tartásáról hozott határozat nem jogerős, mert G. József és védője fellebbezett ellene.

– Véleményünk szerint elegendő lenne a házi őrizet is elektronikus megfigyelő eszköz alkalmazásával. Védencem ugyanis Zalaegerszegen rokona házában tudna tartózkodni – magyarázta az ügyvéd. Hozzátette, G. József eddig is együttműködött a hatóságokkal, és szeretné ügyét tisztázni. Mint mondta, védence túljutott az első kihallgatásokon, kifejtette a gyanúsítással kapcsolatos álláspontját. Ezt követően hamarosan sorra kerülnek a szembesítések az állítólagos sértettekkel, fogalmazott az ügyvéd.

Emlékeztetőül: G. József 2002 májusában hagyta el az országot, az első feljelentést a következő évben tették ellene. Azzal gyanúsítják, hogy 2000-2002-ben több magánszemélytől, cégektől kért kölcsön milliós összegeket. Ezek fedezetéül olyan ingatlanokat ajánlott fel, amelyek a kölcsönszerződések megkötésekor nem voltak már a tulajdonában. Előfordult, hogy épülőfélben lévő lakásra kötött adásvételi szerződést, és az előleg átvétele után az ingatlant másnak eladta. A négyrendbeli csalással gyanúsított G. József 2010-ben kiadott elfogatóparancs alapján tavaly márciusban került kiadatási őrizetbe Ausztráliában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!