Hírek

2014.12.21. 17:50

Díjakat is átadtak a Civil karácsonyon, melynek célja a közösségformálás is

Keszthely - Széleskörű összefogással rendezték meg a belvárosban advent negyedik vasárnapján azt a programot, ahol kihirdették az adventi kirakatverseny győzteseit és átadták a Szeretet-díjakat.

Keszey Ágnes

A Nők a Balatonért Egyesület Keszthelyi Csoportja hirdette meg az adventi kirakatversenyt, hogy ünnepi díszbe öltözzön a város.

– Az első díjat egy olyan vállalkozó kapta (Várbíró Gábor), akinek három divatüzlete is van a Sétálóutcán, és mindegyik díszítése kreatív. Az első három helyezetten kívül külön díjaztuk a belvárosból nyíló, valamint a piaci üzletek legszebbikét – mondta el Vetőné Zeke Erzsébet, a szervezet Keszthely környéki vezetője.

Több civil szervezet tagjainak szavazatai alapján idén már második alkalommal ítélték oda a Szeretet-díjakat. Petánovics Katalin néprajzkutató a „modern jó emberről" szólt az átadás előtt.

A Szeretet-díjban részesült önzetlen segítők és méltatóik. Elöl (balról) özv. Tantó J. Gusztávné, özv. Salamon Józsefné, Szindekovics József, Bangó László, a Kereskedelmi és Iparkamara Keszthely térségi elnöke, Horváth Tihamér, a Szeretet-díj ötletgazdája, Keczeli Zoltán. Hátul: Nádler Józsefné, a Balatoni Borbarát Hölgyek elnöke, Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke. Fotó: Keszey Ágnes

– Nincs igazán modern jóság, csak jóság van. Ám manapság sokszor személytelenül jótékonykodunk: kitöltünk egy csekket, kamionokat töltünk meg adománnyal. Ez is szép és fontos, ám a személyes kapcsolat, az együttérzés is sokat számít. Sokszor az is nagy segítség, ha figyelmesen meghallgatjuk a másikat, beszélgetünk, rámosolygunk vagy megöleljük. Fontos lenne hogy nyíljon meg a szívünk egymás iránt, találjuk meg az utat a másikhoz – fogalmazott a néprajzkutató.

Idén négyen vehették át a Szeretet-díjat,mindannyian sok önzetlen segítséget nyújtottak a városnak, a közösségnek: posztumusz Tantó J. Gusztáv kőfaragó, valamint özv. Salamon Józsefné nyugdíjasklub vezető, Szindekovics József vállalkozó, és Keczeli Zoltán sportlövő edző.

Helyi óvodások, iskolások és a holládi bábtáncoltatók műsorai hangolták az ünnepre a közönséget, majd meggyújtották a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát. Az önkormányzat, a Keszthely Térségi Vállalkozói Klub, a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete, a Turisztikai Egyesület és cégek összefogásával megvalósult program célja volt az is, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!