Hírek

2014.11.25. 18:14

Tizenhét kutyát mentettek Dobronhegyről - Új gazdára várnak

Zalaegerszeg – Tizenhét kutyát mentettek a közelmúltban Dobronhegyről a Bogáncs Állatvédő Egyesület munkatársai. Az elmúlt két hónapban összesen 77 új lakó érkezett a menhelyre, noha az átépítés miatt elvileg létszámstopot hirdettek.

Varga Lívia

– Egy családi ház udvarán tartotta a hölgy a 17 kutyát. Az állatok kijártak az utcára, egyiket el is ütötte egy autó, a helybeliek pedig féltek tőlük – bocsátja előre az állatmenhely koordinátora, Scheibelhoffer Adél.

A kutyák fekete, barna és zsemleszínű német vizsla keverékek, hét felnőtt és tíz 3-6-9 hónapos kölyök. Mindannyian legyengülve, soványan, chip és oltások nélkül kerültek a menhelyre. Egy kölyök állapota válságos volt, egy pedig még most is az állatorvosnál van, mert törött lábát műteni kellett. Mostanra azonban hízásnak indultak, feloldódtak és reménykedve várják az új gazdikat.

Scheibelhoffer Adél és néhány a dobronhegyi kutyák közül (Fotó: Katona Tibor)

– Mivel az orvosi költségek a 17 eb esetében több százezer forintra rúgtak, a dobronhegyi önkormányzat besegített a finanszírozásba – folytatja Scheibelhoffer Adél, aki az eset kapcsán az ivartalanítás fontosságára figyelmeztet. – Az elmúlt két hónapban összesen 77 kutya került be menhelyünkre, köztük rengeteg kölyök, így nagy szükségünk lenne junior tápra, mert vészesen fogyóban van a készletünk. S nagyon sok árva kismacskánk is van, az ő élelmezésük szintén komoly gondot jelent.

A menhely felújítása miatt egyébként még nyáron létszámstopot rendeltek el, ami persze betarthatatlan.

– Az volt a szerencsénk, hogy a dobronhegyi esettel egy időben készült el három új kennel, így volt hova tennünk őket. S az utóbbi időben sok kutyusunk gazdisodott is, ám így is telt ház van nálunk, hiszen jelenleg mintegy 120 kutya él a menyhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!