Hírek

2014.10.21. 06:36

Megverte a futballbírót, mert büntetőt ítélt

Zalaegerszeg – Megütötte, megrúgta bírót a focista, mert büntetőt ítélt ellenük, a történtek miatt nemrég vádat emelt az ügyészség.

Arany Gábor

Az immár vádiratba foglalt eset idén május 4-én délután öt óra tájt történt a Becsvölgye- Baktüttös mérkőzésen. Az ügyészég tájékoztatása szerint a felnőtt megyei III. osztályú meccs 36. percében a játékvezető büntetőrúgást ítélt a hazaiak javára, ami indulatokat keltett az ellenfél játékosaiban. Elvégeztetni a bíró már nem is tudta a büntetőt, mert a vendégek kapusa, B. Ádám a bíróhoz rohant és megtámadta a szerinte igazságtalan ítélet miatt.

A 21 éves focista – hangos szidalmazás közepette – ököllel a fején próbálta megütni a bírót, aki elhajolt, így a mellkasát érte a csapás. Ekkor hátrálni kezdett támadója elől, aki bokán rúgta, amitől a földre került a játékvezető. A magáról megfeledkezett focista miközben bántalmazta, folyamatosan szidalmazta a bírót, aki köré gyűlt játékosok között már dulakodás alakult ki. Ennek végül az vetett véget, hogy a bíró három játékost – köztük B. Ádámot is – piros lappal kiállított és félbeszakította a mérkőzést.

A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, a történtek alapján az egerszegi járási ügyészség a baktüttösi férfi ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat. Ezért akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!