Hírek

2014.10.26. 14:15

Fűzvölgyi Dalostársak - A dalolás családdá formálja a csapatot

Fűzvölgy - Bár véget ért a szüreti vígasságok szezonja, sokaknak még a fülében csenghet a kora őszi falunapok vidám nótái. Főleg, ha olyan jókedvű énekesek előadását hallhatták, mint a Fűzvölgyi Dalostársakét.

Ziegler Anita

Szőlőfürtökkel felcicomázott lovaskocsi dukált a közelmúltban a hosszúvölgyi falunapon a vidám szüreti felvonuláshoz, ahol többek között a Fűzvölgyi Dalostársak invitálták éneklésre a vendégeket. A nótázni szerető énekkar nem véletlenül választotta mottójául Kodály Zoltán mondatát, miszerint: Nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk A falunapok, művészeti műsorok alkalmával ugyanis nagy lelkesedéssel buzdítják a hallgatóságot a közös éneklésre.

Mint azt Tánczos Laura, a Fűzvölgyi Dalostársak művészeti vezetője elmondta: repertoárjukban jól ismert népdalok és nóták szerepelnek, így aki nem szégyenlős, a közönség soraiból is csatlakozhat a dalnokokhoz.

- A kórus megalapításának ötlete 2012 januárjában merült fel, ekkor Szabó István, Fűzvölgy polgármestere hívta fel a figyelmet arra, hogy a fűzvölgyi nyugdíjasok, a mindennapi gondokat hátrahagyva, szívesen töltenék idejüket egymás társaságában, így heti rendszerességgel mind a mai napig próbálnak - mondta a művészeti vezető. - Egy hónap múlva a lelkes énekesek már fel is léptek a fűzvölgyi Generációk találkozóján. Éneküket Oláh János harmonikás kíséri, s nem csak falunapok alkalmával, hanem művészeti találkozókon és ünnepi műsorokon is szívesen szórakoztatják a hallgatóságot.

A fűzvölgyi Schmidt Józsefné a családias légkör miatt jár a próbákra, s mint mondta, igazi közösségre lelt a dalostársak között.

- Olyanok vagyunk, mint egy család, amelyet a dal szeretete köt össze - hangsúlyozta az asszony. Minden héten nagyon várjuk a próbát, hiszen a közös éneklés remek kikapcsolódás.

- Bár mindenki szeret énekelni, azért sok munka és gyakorlás is szükséges ahhoz, hogy minőségi előadással szórakoztassuk a közönségünket - vette át a szót Czimmerman Istvánné, aki hozzátette: komoly szakmai munka folyik a daloskörben, a többségében fűzvölgyi és hosszúvölgyi énekesek mellett, még a kanizsai Kodály Zoltán Énekkarból is vannak tagjaik.

Mint megtudtuk: nyáron a Dalostársak kicsit pihentek, ám ősztől újult erővel készülnek a hidegebb napok dalostalálkozóira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!