Hírek

2014.09.29. 13:10

Bonbonetti: Van még remény - Magyarok vennék át

Nagykanizsa - Elképzelhető, hogy még sem kerül utcára az a 64 dolgozó, akik a Bonbonetti kanizsai üzemében dolgoznak. Az édesipari céget magyarok vehetik át.

Pásztor András

Mint arról korábban beszámoltunk: a Bonbonetti ukrán tulajdonosa nemrégiben bejelentette, hogy év végén megszünteti a gyártást Nagykanizsán, így az ott dolgozó 64 embernek sem tud tovább munkát adni. A hír megjelenését követően komoly munka indult a munkahelyek megtartása érdekében.

– Mikor megtudtam, mi várható, felvettem a kapcsolatot az illetékesekkel, Kanizsának ugyanis fontos a Bonbonetti megmaradása – mondta Cseresnyés Péter polgármester.

– Az elmúlt hetekben magam is tárgyaltam a leendő befektetőkkel, akik minden támogatást megkapnak annak érdekében, hogy az üzem tovább működhessen – szögezte le a polgármester.

– A Bonbonetti tulajdonosa a munkaügyi központ felé is jelezte szándékát – jelezte Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója, aki hozzátette: egyebek mellett munkahelymegőrző támogatást is igénybe vehetnek az új tulajdonosok, akik – a hírek szerint – nem csak működtetni, de fejleszteni is szeretnének. – Most már csak az ukrán tulajdonos alkukészségén múlik, hogy sikerül-e megkötni az üzletet.

Bezárják a Bonbonettit?

Tárgyalnak a Bonbonetti nagykanizsai üzemének átvételéről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!