Hírek

2014.08.24. 15:30

Nyárbúcsúztatót tartottak a parasztudvarban

Kendlimajor - Nyárbúcsúztató vigadalomra gyűltek össze vasárnap a Czinki Parasztudvarban az emberek, s nem mellesleg a közeli vendégfogadó bővítését is ekkor avatták fel a házigazdák.

Pásztor András

Czinki László és felesége, Czinki Ortrun az elmúlt évtizedekben emblematikus figurájává vált a kis majornak, az idős házaspár által létrehozott parasztudvarban rendszeresek a programok. Vasárnap nyárbúcsúztató ünnepséget tartottak, ahol a Kanizsai Citerabarátok Köre, a Királyi Pál Kórus, az Igricen Zenekar, illetve a Bojtár Népzenei Együttes szolgáltatta a muzsikát. Ezt megelőzően azonban a parasztudvar közelében lévő vendégfogadó galériával és konferenciateremmel való bővítését is felavatták.

A galériát és konferenciatermet Lengyák István (balról) Czinki Ortrun, Czinki László, Tóth Lucia polgármester avatta fel. Fotó: Pásztor András

– Körülbelül tíz évvel ezelőtt vásároltuk meg ezt a régi parasztházat, amit vendégházzá alakítottunk át – mondta Czinki László, aki hozzátette: a mostani fejlesztés keretében egy kisebb konferenciatermet, az emeleten pedig egy galériát alakítottak ki, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy meghosszabbítsák a szezont. – A beruházást teljesen önerőből valósítottuk meg, s reméljük, hogy a pihenni vágyó családok mellett, kisebb társaságok, cégek is igénybe veszik majd a szálláshelyet.

A vasárnapi avatáson Lengyák István, a Magyar Kultúra Lovagja kiemelte: az emeleti kis galériában négy nagyszerű művész alkotásai tekinthetők meg, egyrészt Czinki Ortrun festményei, másrészt Bánki Hágner Judit alkotásai, illetve a tavaly elhunyt Orosz Gergely szobraiból és a szintén tavaly meghalt Eva Mazzucco által készített művészeti alkotások egyfajta emlékkiállítása is megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!