Hírek

2014.07.19. 20:19

Oldtimerekkel határ menti túrán

Egy 75 évvel ezelőtt gyártott személyautó, egy 1939-es FIAT volt a legrégebbi résztvevője annak veteránfelvonulásnak, amit a Csepel–Pannónia Baráti Kör szervezett a szlovén–magyar határ menti térségben.

Gyuricza Ferenc

Évről évre egyre tágul a felvonulás résztvevőinek köre, ezúttal már hat országból érkeztek oldtimer-tulajdonosok a túrára. A szlovéniai egyesület elnöke, Nenad Jovanovic – akit az egyik pihenőhelyen, Külsősárdon faggattunk ki – büszke is eddigi eredményeikre.

– Szlovéniából, Magyarországról, Ausztriából és Szlovákiából eddig is mindig csatlakoztak hozzánk, idén azonban két német és egy szerb oldtimer-tulajdonos is jelentkezetett a túrára – magyarázta érdeklődésünkre az elnök. – Ezáltal pontosan 101 járművel tesszük meg a 105 kilométeres távot.

Oldtimer motorosok indulnak tovább a külsősárdi pihenőhelyről (Fotó: Gyuricza Ferenc)

Nenad Jovanovic azt is elárulta: nevük ellenére nem csak a Csepel- és Pannónia-tulajdonosokat várják, bármilyen veterán járművel részt lehet venni a túrán. A legrégebbi oldtimer így ezúttal egy 1939-es gyártású FIAT személyautó volt, amit természetesen mindenhol megcsodáltak az emberek. A Csepel–Pannónia Baráti Kör tagjai Hosszúfaluból indultak a túrára, s oda is tértek vissza. Közben bejárták a Muravidéket és az Őrség déli nyúlványának szlovéniai részét, Goricskót, majd Vas és Zala megyét is. A résztvevők mintegy fele motorral, a többiek személyautóval csatlakoztak a menethez.

A túrának volt egy speciális eseménye is, az egyesület két tagja a rédicsi templomban fogadott örök hűséget egymásnak. Az esküvőre a családtagok mellett természetesen az oldtimerek szerelmesei is hivatalosak voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!