Hírek

2014.06.25. 12:20

Tűzugrás koronázta a kirándulást

Eszteregnye - A minap immár 4. alkalommal rendezte meg a hagyományos Szent Iván éji túrát a Dél-zalai Kék Virág Túracsapat.

Horváth-Balogh Attila

A túra kiindulási helyén, Eszteregnyén harmincegy mindenre elszánt természetjáró vágott neki az Obornakra vezető útnak. A csillagfényes égbolt alatt éjféltájban értek a résztvevők az obornaki Nyitnikék Erdei Iskolához, ahol Dózsa László és Povics Noémi tábortűzzel várták a csapatot. A program szerint megtartották a hagyományos tűzugrást, majd az erdei iskolában szépen megterített asztalok mellett folytatták az éjszaka múlatását.

Akik átugorják a tüzet, azok örökre együtt maradnak – Lőrincz Sándornak és feleségének, Magyar Angélának ez eddig bejött... Fotó: Nagy Attila

Hajnali kettőkor intettek búcsút a hangulatos erdei iskolának és az erdő csendjében először megmászták Dél-Zala legmagasabb pontját, a Várdombot, majd innen egy erdei úton leereszkedve Bocska településre sétáltak. Hajnali négy óra körül, az erdőkben és mezőkön ébredező madarak énekétől kísérve a bocskai templom lépcsőin pihentek meg. Itt várták az újudvari tévétorony mögül érkező napfelkeltét. A felhők miatt csak fél hat körül bukkant elő Nap, amit a résztvevők így már otthonról nézhettek csak meg. Mint azt Lőrincz Sándor túravezetőtől megtudtuk: jövőre a programot a szervezők összekötik a „Zenél az erdő" rendezvénnyel, így még emlékezetesebb lehet az „egyéjszakás kaland".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!