Hírek

2014.06.05. 11:35

Tájékozódással indul a ladikos kalandozó

Kislőd - Már ez első napon kiderült, hogy a mai diákok nagyon jól tájékozódnak a terepen és a média világában is.

Varga Ibolya

A médiaismereti vetélkedőre izgalmas úton érkeztek meg a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkba a megyénket képviselő zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai, a Zala-Kocka csapat tagjai: Kiss Kira, Molnár Nóra, Nagy Vivien, Peresztegi Mira Zsófia, Vissi Nóra és felkészítő tanáruk, Karvalits Levente. Minthogy ők laknak legmesszebb a verseny helyszínétől és egy személygépkocsiba nem fér hat ember, így négyen autóval, ketten pedig busszal utaztak. Időnként helyet cseréltek azok, akik a tömegközlekedést kapták, már csak azért is, mert nem volt közvetlen járat, át is kellett szállniuk és akkor váltottak.

Kiss Kira, Molnár Nóra, Nagy Vivien, Peresztegi Mira Zsófia, Vissi Nóra a Zala-Kocka csapat és tanáruk: Karvalits Levente Fotó: Penovác Károly

A lapunkat is megjelentető Pannon Lapok Kiadói Kft. ebben az évben azokat a megyéket hívta meg a Lapot a Diákoknak, röviden Ladik médiaismereti vetélkedőre, melyekben napilapjai látnak napvilágot. Így Fejér, Vas, Veszprém és Zala megye az előző három fordulóban legjobban szereplő csapata küzdhet meg az elsőségért és a vele járó mintegy százezer forint értékű jutalomért. A Zrínyi Miklós Gimnázium csapata már nem először vehet részt legmagasabb szintű döntőben. Most is jól vették az akadályokat az első napi előversenyben. Ezt Kurbucz Tamás vezette, geocaching játék volt. Egy GPS készülékkel tájékozódtak a körülbelül két kilométer hosszú pályán. Tíz pontot kellett érinteniük, és némelyik állomáson sajtóval kapcsolatos feladatokat kaptak. A helyes megoldások alapján Ladik-bankóval gazdagodtak, melyekkel a mai döntőn, melyen tíz, könnyűnek nem mondható feladatot kell megoldaniuk, igen értékes segítséget vásárolhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!