Hírek

2014.06.18. 08:36

A Fidesz polgármesterjelöltjei

Keszthely - Manninger Jenő, a Fidesz Zala megyei 2. számú választókerületének elnöke bejelentette szerdán Keszthelyen a Fidesz-KDNP önkormányzati választáson induló polgármesterjelöltjeit.

Szabó Judit

Keszthelyen a jelenlegi polgármestert, Ruzsics Ferencet, Zalaszentgróton Sámel József újságírót, Hévízen Papp Gábor jelenlegi polgármestert, és Zalakaroson is mostani városvezetőt, Novák Ferencet indítják. Pacsán Nagy Tamás vállalkozó, a helyi Fidesz-csoport elnöke lesz a pártszövetség jelöltje, Vonyarcvashegyen Gujgiczer Gyula pedagógus, Egeraracsán pedig Dancs László vállalkozó száll ringbe a polgármesteri tisztségért. Orbányosfán Kocsis Ferencné mostani polgármester és Zalamerenyén is a település vezetője, Ódor László lesz a jelölt.

Manninger Jenő elmondta: a Fideszen belüli jelölési folyamat még nem ért véget. A felsorolt jelölteket a helyi csoportok választották, s már megyei szinten is jóváhagyták a jelölésüket. Indulásukhoz azonban kell még egy végső pecsét, a jelölést július elején az országos választmánynak is jóvá kell hagynia. Minden valószínűség meglesz ez a támogatás, mondta Manninger Jenő.

Hozzátette: a kampány augusztus 20. után indul.

Ami a keszthelyi önkormányzatot illeti, Keszthelyen a Fidesz-KDNP nyolc képviselőjelöltet indít, négy helyen újat. Pálinkás Róbert nem indul, mert igazgatóként lekötik a Festetics-kastély rekonstrukciójára irányuló kiemelt uniós program teendői, így az alpolgármesteri poszton is változás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!