Hírek

2014.03.18. 08:33

Zalaegerszegi orvvadászok ellen emeltek vádat

Zalaegerszeg – Korosodó orvvadászok ellen emelt vádat az egerszegi ügyészség, egyiküknél kisebb fegyverarzenált találtak a rendőrök.

Arany Gábor

A napokban vádemelésig jutott történet lényegét dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette érdeklődésünkre.

A 67 éves, a megyeszékhely hatházi részén élő V. Dezső és társa, a 60 éves zalaegerszegi H. Károly 2012. december 12-én 11 óra tájt a Kiskutas és Bekeháza közötti erdőben 20 kilós, 100 ezer forintot érő őzsutát lőtt ki. Az elejtett vadat zsákba rakták és a indultak V. Dezső lakóháza felé, ám a lövést meghallotta a vadőr, aki értesítette a rendőrséget. A lebukástól tartva a rapsicok menekülőre fogták, az erdőben elrejtették az őzet, de így sem jutottak egérúthoz, mert elfogták őket és előkerült az őz is.

A rendőrség ezek után házkutatást tartott és V. Dezső lakásán kisebb fegyverarzenál került elő. A nyomozók Pietro Beretta és Luigi Franchi gyártmányú sörétes vadászpuskát, TOZ-17-01 típusú 0.22-es sportpuskát, 0.22 Long Rifle kaliberű CZ Champion típusú 0.22-es sportpisztolyt, hangtompítót, valamint különböző kaliberben félszáz pisztoly-géppisztolytöltényt, és 186 sport-vadásztöltényt foglaltak le. A rendőrség a baráti társaság harmadik tagjánál, a Kiskutason lakó 72 éves B. Imrénél is tartott házkutatás. Itt Browning gyártmányú, elsütőszerkezet nélküli vadászpuskát és 23 db sport-vadásztöltényt foglaltak le. A megtalált tárgyak lőfegyvereknek és lőszereknek minősülnek, de a két férfi ezek tartásához hatósági engedélyekkel nem rendelkezett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a trió tagjai ellen. Indítványozzák, hogy a bíróság V. Dezsőre és B. Imrére végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, H. Károlyra pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!