Hírek

2014.02.15. 14:16

Turbékoló galambok és színpompás papagájok

Balatonmagyaród – Több színben pompázó papagájokat, apró kanárikat, zebrapintyeket és különleges galambokat is láthatott a közönség a kultúrházban szombaton megnyílt kiállításon.

Pásztor András

A helyi  önkormányzat és a környékbeli madártenyésztők összefogásának köszönhetően a hétvégén már a negyedik galamb- és díszmadárkiállításra került sor a kultúrházban. Ezúttal 35 tenyésztő hozta el és mutatta be kedvenceit.

– Szerencsére nagy az érdeklődés a kiállítás iránt, idén is sok érdekes madarat láthat a közönség, így például selyempáva galambokat, koburgi pacsirta galambokat, alföldi buga galambokat, de a kalitkákban találni Dél-Amerikából származó szikla papagájt vagy Nagy Sándor papagájt is, mely akár  50-55 centiméteresre is megnő – mondta Varga Zoltán, a kiállítás egyik szervezője.

 

Foto: Gergely Szilárd

 

A kiállítás valóban vonzotta a vendégeket, főként  a gyerekek ámuldoztak a színes tollazatú madarak láttán.

– Nekem otthon csak hörcsögöm van, de a mamának van egy papagája is – árulta el a 7 éves Kánnár Dávid, aki egy szép nagy strasszer galambot is megsimogathatott.

Vincze Gyula kanizsai tenyésztő néhány fontos tanácsot is adott azoknak, akik madárvásárláson törték a fejüket. Mint elmondta: kalitkából nem lehet elég nagyot választani és  fontos a heti egyszeri vagy inkább kétszeri takarítás is, mellyel megelőzhetők a fertőzések és különféle betegségek.

 

 

 

Fotó: Gergely Szilárd

Képaláírás: Varga Zoltán tenyésztő jóvoltából  a 7 éves Kánnár Dávid egy szép nagyra nőtt strasszer galambot is megsimogathatott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!