Hírek

2014.02.04. 12:35

Pokorni: A rezsicsökkentés érezhetően szolgálja a családokat

Büszkék lehetünk rá, hogy Magyarország olyan állapotban van, hogy a polgárokat segítő rezsicsökkentéssel kapcsolatos szabályokat meghozhatta.

Sámel József

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke fogalmazott így kedden azon a sajtótájékoztatón, melyet Manninger Jenő országgyűlési képviselővel tartott.

A rezsicsökkentés megvédésére irányuló fórum előtt hangsúlyozta: a korábbi kormányok nem próbálkoztak hasonló lépésekkel, az Orbán-kormány azonban biztosította a szükséges feltételeket. Már kezdetként befagyasztotta az európai viszonylatban is legmagasabb hazai energiaárakat, hiszen a szolgáltatók visszaéltek a helyzetükkel, a kisfogyasztók pedig kiszolgáltatottak voltak. A kormány az ország gazdasági függetlenségét megteremtve hajtotta végre a rezsicsökkentéseket, melyeknek a harmadik lépése következik.

Pokorni Zoltán (jobbról) és Manninger Jenő a fiatalokkal is szót váltott kedden a rezsicsökkentésről (Fotó: Sámel József)

Pokorni Zoltán szót ejtett az ellenzéki kritikákról is, mondván: akad, aki azt kifogásolja, hogy a rezsicsökkentés helyett miért nem a panelprogramot támogatják? Úgy fogalmazott, a kettő nem zárja ki, sokkal inkább erősíti egymást. A kormány a panelban lakókat is támogatta az elmúlt években, összesen mintegy 150 ezer családot.

- Többen kérdezik, a gazdagok miért részesülnek a rezsicsökkentésből? Nos, ebben lenne igazság, ha a szóban forgó összeg a költségvetésből származna. De nem így van, egyszerűen nem engedik, hogy a szolgáltató cégek beszedjék, s kivigyék az országból a pénzt - mondta, hozzátéve: a kritizálók a korábbi szociális rendszer logikájának foglyai. A rezsicsökkentés teljesen más logikát követ.

Elmondta azt is: kellő óvatossággal járnak el, ügyelnek arra, hogy a szabályozások, csökkentések során a szolgáltató rendszerek biztonsága ne sérüljön.

Manninger Jenő a Balaton környéki vízdíjak csökkentéséről ejtett szót, hangsúlyozva: eredmény, hogy e területen is sikerült előre lépni, ahogy a hulladékszállítás díjait is sikerrel módosították tavaly. Mindez jelentősen csökkentette a családok kiadásait. A rezsicsökkentés harmadik lépése ugyancsak segíti majd az embereket, a családok megélhetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!