Hírek

2014.01.03. 18:00

Ötödik a zalai szelídgesztenye

Zalaegerszeg - Ötödik helyen végzett az Ökotárs Alapítvány által 2013-ban is lebonyolított Az év fája versenyben a megyeszékhely szenterzsébethegyi városrészében található, 450 éves szelídgesztenye.

Varga Andor

A szervezet negyedik alkalommal rendezte meg a vetélkedést, melyre 41 fát neveztek be az ország minden részéből. Ezekre az interneten lehetett szavazni: szeptember közepéig a döntős 12-t választották ki (ide a zalaegerszegi versenyző a harmadik helyen került be), majd következett a finálé. Az első helyen egy gödöllői, a Szent István Egyetem Botanikus Kertjében álló mesebeli vén vackor végzett 4059 szavazattal, a mi szelídgesztenyénkre 1514 voks érkezett, s ezzel került az ötödik helyre. A verseny győztese egy speciális kezelésre feljogosító utalványt és egy állapotfelmérő vizsgálatot kapott, illetve részt vehet 2014-ben az Európai év fája versenyben. Utóbbit egymás után kétszer is a magyar induló nyerte meg egyébként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!