Hírek

2014.01.07. 16:10

Fiataloktól tanulják a netezést az idősek

Nagykanizsa - Újévi köszöntővel, rövid ünnepséggel egybekötött ülést tartott kedden az idősügyi tanács, ahol szóba került a fiatalok közösségi szolgálatára épülő generációs együttműködés tervezete.

Pásztor András

 

Cseresnyés Péter polgármester az ünnepeltek körében. Varga Gézáné (balról), Büki Pálné és Harasztosi Vincéné (jobbról) Fotó: Szakony Attila

Mint azt Boa Sándor, az idősügyi tanács alelnöke elmondta: az együttműködési keretmegállapodás értelmében a diákok szociális és közösségi területen tudnak majd segíteni a város idős lakosságának, legyen szó a ház körüli munkák elvégzéséről, boltba vagy misére történő elkísérésen keresztül, akár könyvek kikölcsönzéséig, azok visszaviteléig bezárólag.

A témához kapcsolódva elhangzott, hogy a fiatalok bevonásával egyfajta informatikai, számítógép felhasználói képzést is indít az idősügyi tanács az érdeklődők számára. A 30 órás tanfolyam tematikája várhatóan január végére elkészül, így februártól már a városi könyvtárban el is lehet kezdeni az ismeretek átadását.

A keddi ülésen Cseresnyés Péter, az idősügyi tanács elnöke elismerésben részesítette Varga Gézánét, a Pedagógus Nyugdíjas Klub volt vezetőjét, Harasztosi Vincénét, a Kanizsa Trend Nyugdíjas Klub volt vezetőjét.

A polgármester külön köszönetet mondott Büki Pálnénak, az idősügyi tanács alelnökének, aki az elmúlt évtizedben rengeteget dolgozott azért, hogy a szervezet aktív és működőképes maradjon. Ugyanezért Balogh Istvánnak is elismerését és köszönetét fejezte ki Cseresnyés Péter polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!