Hírek

2013.12.14. 15:54

Ajándék a madárkáknak

Obornak - Gyermek és felnőtt önfeledten fúrt-faragott szombaton az obornaki Nyitnikék Erdei Iskolában, ahol a Zalaerdő Zrt. munkatársai segítettek a madáretető-készítésben.

Ziegler Anita

Olyan nagy volt az érdeklődés a szombati programon az obornaki Nyitnikék Erdei Iskolában, hogy attól kellett tartani, elfogy az ötven főre tervezett faanyag. Végül minden résztvevő kipróbálhatta a madáretető készítés fortélyait, sőt, még téli csemege-szegfűszeges alma- is került a faházikókba. Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. munkatársa elmondta, idén ez volt a legsikeresebb rendezvényük.

 

- A madáretető készítés remek kikapcsolódást nyújt a család minden tagjának, emellett a gyerekek környezettudatos szemléletét is fejlesztjük a programmal. A fél éves kicsitől a tizennyolc éves kamaszig, minden gyermek szívesen dolgozott a faházon, s volt, aki kettővel tért haza. Az alapanyagot a lenti fűrészüzemből kaptuk, a résztvevőknek pedig a Zalaerdő Zrt. munkatársai segítettek az építkezésben. Következő programunk az év végi vonatos utazás lesz, amely ezúttal a csömödéri vasutat érinti - mondta el. A madártetőn dolgozó kezecskéknek  jól jött a szülői segítség, Szili Zsolt és neje, Sziliné Gazda Ágota szívesen bekapcsolódott a négy éves Bence és a nyolc éves Gergő munkájába.

- Egy közösségi oldalon bukkantunk a felhívásra, s mivel jó adventi programnak ígérkezett, eljöttünk Obornakra. Nem csalódtunk, s a közeli kilátóhoz is ellátogattunk. Családi házban élünk, és minden télen készítünk ki eleséget, idén pedig ebben a szép faházikóban várja az elemózsia a madarakat - foglalta össze Sziliné Gazda Ágota.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!