Hírek

2013.11.05. 15:26

Műfüves vagy játszótér kell Miklósfán?

A minap komoly vita alakult ki az önkormányzati közgyűlésen arról, hogy játszótér vagy műfüves pálya építése a fontosabb a miklósfaiaknak. A testület, Sajni József helyi képviselő javaslata ellenére a műfüves pályára szavazott. Vajon jól tette?

Sámel József

Sajni József képviselő szerint a fideszes többségű testület minden logikus érvet lesöpört az asztalról, ráadásul tették ezt úgy, hogy közben őt magát – karaktergyilkossági szándékkal – a helyi beruházások, a fejlesztések ellenzőjeként próbáltak beállítani. A képviselő kedden sajtótájékoztatót is tartott a témában, ahol újfent leszögezte: a miklósfaiak többsége sokkal inkább örülne egy játszótérnek, mint egy műfüves focipályának, amely ráadásul az iskola jelenleg is meglévő füves pályájának helyén létesülne.

– A miklósfai iskola a város egyik legjobban felszerelt és sportpálya tekintetében is remekül álló intézmény, hiszen a fedett tornaterem mellett, aszfaltos és füves pálya is a gyerekek rendelkezésre áll – mondta Sajni József, aki szerint a műfüves pálya önrészére elkülönített 10 millió forintból egy komplett játszótér valósulhatna meg a városrészben. Erre pedig nagyobb szükség lenne, hiszen szerencsére sok a kisgyermek a településrészen. Az természetesen nem igaz, hogy a fejlesztések ellen lennék, csupán azt kértem az önkormányzattól, hogy tartsák szem előtt a fontossági sorrendet és elsőként a játszótér ügyét rendezzék.

Noha Sajni képviselő szerint a miklósfaiak zöme játszóteret szeretne, az általános iskola igazgatója, testnevelője és a helyi sportkör vezetője is a műfüves pálya mellett lobbizott a közgyűlésen. Elmondásuk szerint esőzések után napokig használhatatlan a füves pálya. Erről kedden mi magunk is meggyőződtünk, az intézmény sportpályáin bokáig állt a víz.

– A kanizsai önkormányzat már 2009-ben elkötelezte magát a műfüves pályák építését illetően, így mikor volt pályázati lehetőség, éltünk is vele – mondta Karádi Ferenc alpolgármester, aki szintén a városrész lakója, s mint mondta: akikkel ő beszélt mind a műfüves pálya építését támogatják. – Persze szükség lenne játszótérre is a városrészben, de ezt a pénzt a műfüves pálya önrészére különítette el az önkormányzat.

Az alpolgármester befejezésül azt mondta: szerencsés az a város, ahol nem az a vita tárgya, hogy egyáltalán van-e pénz fejlesztésre, hanem az, hogy fontosabb-e egy településrészen a műfüves sportpálya, mint a játszótér.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!