Hírek

2013.11.01. 16:40

Magyar szervezetek a kitüntetettek között Lendván

Lendva - Több magyar kötődésű szervezet kapott kitüntetést az önkormányzattól a határon túli település minap megtartott ünnepén.

Gyuricza Ferenc

A községi ünnep keretében így elismerésben részesítették az idén 140 éves önkéntes tűzoltó egyesületet és a Muravidéki Magyar Rádiót is. Díszpolgári címmel Danilo Türköt tüntették ki, a korábbi köztársasági elnök a nemzetiségi jogok erősítéséért végzett tevékenységéért vehette át az elismerést. Ugyancsak kitüntetést kapott a lendvai származású, de Ljubljanában élő festőművész, Zdenko Huzjan, illetve Spomenka Juretic, a 2. számú Kéttannyelvű Általános Iskola igazgatója.

A Muravidéki Magyar Rádió kollektívája a kultúra ápolásáért kapott elismerést Lendva város önkormányzatától (Fotó: Gyuricza Ferenc)

A jutalmazottak között volt még az Oletic GPI Kft., a petesházi vadászegylet, a hotizai turisztikai egyesület, a Lendvai Lions Klub, utóbbiak valamilyen részterületen (gazdaság, kultúra, szociális szféra, stb.) végzett munkájuk elismeréseként vehettek át a kitüntetéseket, A legrendezettebb település címet pedig Hosszúfalu érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!