Hírek

2013.11.28. 18:37

Kerékpáros térkép jelenik meg

Lenti - A szlovén-magyar határ menti térségben a kerékpározási lehetőségek fejlesztésén dolgozik a Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület.

Gyuricza Ferenc

Minderre Konkoly Andrea, a civil szervezet elnöke hívta fel a figyelmünket, aki azt is elmondta: szlovén partnereikkel közösen, egy pályázat keretében nemcsak a már meglévő kerékpározási lehetőségeket mérik fel, de új útvonalak kialakításán is dolgoznak.

A Mocorgók az Egészségért és a Környezetért Egyesület szervezi a 24 órás kerékpáros maratont. Fotó: Gyuricza Ferenc

– Decemberre készül el az a térkép, amely a régió kerékpárútjait, illetve kerékpározható útvonalait is tartalmazza – mondta az elnök. – Felvettünk továbbá egy kerékpározást népszerűsítő filmet is. ezáltal szintén a térséget szeretnénk helyzetbe hozni. Az itteni természeti adottságok véleményünk szerint ugyanis igen kedvezőek a szabadidős sportokhoz.

Konkoly Andrea hozzátette: folyamatban van továbbá egy komplex egészségfejlesztéssel kapcsolatos pályázatuk is, ebben a sportnapok szervezésétől a nordic walking és az aerobik oktatásán át a városra szóló egészség kidolgozásáig számos különböző elem szerepel. Mindemellett a szokásos programjaikra is komoly energiát fordítottak, hiszen ez évben ünneplik alapításuk tíz éves jubileumát.

– Ezen évforduló jegyében szerveztük meg a szokásos 24 órás kerékpáros maratonunkat – folytatta Konkoly Andrea. – Ezen részt vett az alapító elnökünk is, aki évekkel korábban elköltözött a városból, de arra az alkalomra megtisztelt bennünket. A háromországos Pannon Maraton szintén tizedik alkalommal zajlott, így ez az esztendő kicsit valóban az ünnep jegyében zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!