Hírek

2013.10.26. 12:08

Staféta Bogár Istvánnal

A múlt héten Varga Zoltán judóedző aikidós kollégájának, Bogár Istvánnak dobta tovább a labdát, azt kérdezve tőle: a keleti harcművészetek segítenek-e a stressz oldásában.

– Egyrészt minden harcművészet sport, testmozgás, és nagyszerűen oldja a stresszt, a feszültséget. Másrészt ezek a harcművészeti ágak nemcsak erőssé teszik az embert, de megtanítják bánni is az erővel, önfegyelemre, az indulatok kordában tartására nevelnek, ami ugyancsak nagyon fontos lehet a mindennapokban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a különféle harcművészeti ágak mögött életszemlélet, de nem ritkán komplett vallás húzódik meg. A keleti ember harmóniára, békére való törekvése pedig ugyancsak segíteni tud a modern ember stresszmentesítésében.

Bogár István



A zalaegerszegi aikidósok vezetője Takács Ferenc karatetrénertől kérdez: „A sportág ismét elbukott az olimpiai műsorba való bekerülés versenyén. Lát-e esélyt rá, hogy egyszer siker koronázza ezt a törekvést?”


A staféta következő vendége: Takács Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!