Hírek

2013.10.07. 14:15

November végéig egyirányú

Zalaegerszeg - A múlt héten elkezdődtek a Mártírok útján azok a burkolatfelbontással járó munkálatok, amelyek miatt november végéig egyirányú közlekedési rend lesz érvényben az Eötvös utcai és a Kisfaludy utcai csomópont között. Ezen a szakaszon csak dél felé (a Kertváros irányába) haladhatnak a járművek.

Horváth A. Attila

Mivel a Kisfaludy utcai körforgalomból néhány napja már nem lehet észak felé behajtani a Mártírok útjára, az autósoknak a párhuzamos utcák közül kell választaniuk. Pontosan mi történik a Mártírok útján és meddig tart a munka? – Doszpoth Attila műszaki ügyekért felelős alpolgármestert kérdeztük.

– Komplex közműfelújítás zajlik az Eötvös utca és a Kisfaludy utca közötti szakaszon. A kivitelezés november 30-ig tart, a munkák zavartalansága érdekében addig lesz érvényben az egyirányú forgalmi rend, kérjük tehát a közlekedők megértését. A gázszolgáltató saját költségén végzi el a feladatot, a víz- és csatornavezetékek felújítása a vízmű fejlesztési keretéből történik, a csapadékvíz-elvezetés pedig önkormányzati beruházásban valósul meg. Azért hangoltuk össze a munkákat, hogy később ne kelljen újra megbontani a Mártírok útja burkolatát – mondta el az alpolgármester. A közlekedési rend változásával kapcsolatban hozzátette: az autósok közül sokan használják már az Ady utcát, amelynek kapacitása a tapasztalatok szerint elbírja a forgalmat.

Mivel november végén már nem lehet megfelelő minőségben megépíteni a burkolatot, a Mártírok útja jövő tavasszal kap új aszfaltszőnyeget. A kivitelezőnek addig is meg kell oldania az ingatlanok megközelíthetőségét, így például a hulladékszállításnak is működne kell, válaszolta felvetésünkre az alpolgármester.

Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője lapunknak elmondta: kollégái 81 méteren gerincvezetéket cserélnek, illetve a leágazásoknál is vannak teendőik, és várhatóan a jövő hét végére fejezik be a munkát. Addig rövid idejű üzemszünetre számítani lehet a gázszolgáltatásban, de erről előzetesen értesítik majd a lakókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!