Hírek

2013.10.04. 16:30

A csokoládé két napja

Zalaegerszeg - Október 19-20-án az édes élvezetek otthona lesz a Városi Sportcsarnok – jelentették be pénteken sajtótájékoztatón.

Varga Andor

A Zalai Hírlap, valamint a helyi Sport és Turizmus Kft. együttműködésében valósul meg a Csokoládé Napok, mely alcíme szerint kiállítás, vásár és élmény lesz az egész családnak.

– Egy négygyermekes család életében természetesen központi téma a csoki, így mi biztos teljes létszámmal képviseltetjük majd magunkat a programon – fogalmazott pénteken Gyutai Csaba polgármester, aki a szervező két cég együttműködését, gondolva a nyári szezonra is, példaértékűnek nevezte. A város első polgára azzal kívánt sok sikert a szervezőknek, hogy ilyen rendezvény eddig még nem volt Egerszegen, de reméli, a szándékoknak megfelelően hagyományt sikerül teremteni belőle.

Kugler László, a Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője mindenkit invitált a programra, aki Gombóc Artúr filozófiája szerint „minden- és bármiféle" csokoládét szeret. És elmondta: a fesztivált felhasználják arra, hogy az összesereglő gyártókkal Zalaegerszeg Csokoládé készítéséről egyeztessenek, hogy a város újabb nevezetességgel gazdagodjon.

A Zalai Hírlap főszerkesztője, Virrasztó Zsolt szintén lelkes csokifogyasztóként kapott szót, és bejelentette: a nyári csülökfesztivált követő újabb gasztronómiai rendezvényünk keretében (egész pontosan október 19-én 11 órakor) lesz lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága kilencedik főzős könyvének bemutatója. Az olvasók receptjeiből összeállított kiadvány a Csokoládés finomságok címmel lát napvilágot.

A fesztivál szakmai szervezője, Molnár Lajos Milán azt emelte ki: 20 gyártó egy tonna csokoládét vonultat fel a fesztivál két napja során. Aki pedig az egészségéért aggódik, itt megtanulhatja: csokiból nem sokat, hanem a legjobbat érdemes enni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!