Hírek

2013.09.03. 14:25

Segítenek a rendőrök az iskolai bűn-és baleset-megelőzésben

Zalaegerszeg – A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai sajtótájékoztatóval egybekötött osztályfőnöki órán hívták fel a diákok figyelmét a bűn- és baleset-megelőzési tudnivalókra.

Horváth A. Attila

A tanévkezdés alkalmából rendezett prevenciós programnak a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Petőfi-székhelyiskolája adott otthont kedden délelőtt. Makovecz Tamás iskolaigazgató köszöntője után Nothoff Ingrid, a ZMRFK sajtószolgálat, Bükiné Papp Zsuzsanna, a bűnmegelőzési alosztály, valamint Anti András, a közlekedésrendészeti osztály vezetője fogalmazta meg praktikus tanácsait.


A bajok elkerüléséről hallhattak a diákok a programon (Fotó: Katona Tibor)

Elhangzott: az iskoláknál reggelente motoros rendőrök segítik a gyerekek és a szülők közlekedését, illetve 2008 óta működik az iskolarendőri program, amelynek lényege, hogy a hatóság szakemberei közvetlenül részt vesznek az intézmények életében, megakadályozandó a baleseteket és bűneseteket. Az előadók a mobiltelefonok és más értéktárgyak megóvásáról, valamint a kényes képek Facebookra posztolásának veszélyeiről is beszélgettek a gyerekekkel. Mint mondták, a diákok problémáikkal bármikor segítségért fordulhatnak a rendőrökhöz.


A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai az iskolakezdés kapcsán:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!