Hírek

2013.09.22. 10:38

Nagykanizsa a legszebb kertek városa

Nagykanizsa - A legszebb konyhakertek országos versenyen szó szerint taroltak a dél-zalai város kertjei és gyümölcsösei, hiszen az öt kategóriából háromban kanizsai gazda diadalmaskodott.

Dr. Papp Attila

A Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében idén már a 76. alkalommal rendezték meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt. Az OMÉK egyik fő attrakciójaként vasárnap hirdették ki a legszebb konyhakertek országos verseny győzteseit. Az öt kategóriából háromban is dél-zalai győzelem született. Az országban a legszebb balkonkerttel Kóréné Horváth Anita, míg a legszebb konyhakerttel a kiskanizsai Kele József büszkélkedhet. Hazánk legszebb zöldségeskertjének pedig Nagy Attila szentgyörgyvári-hegyi birtokát találták az ítészek, ami nem is volt csoda, hiszen a gazda maga sem tudta pontosan megmondani, hogy hány fajta zöldséget is nevelget a hatalmas, pedánsan rendben tartott, kanizsai birtokán.

A nagykanizsai szép kert győztesek, családtagjaik, Cseresnyés Péter polgármester és a hivatal munkatársai körében. Fotó: Dr. Papp Attila

Az ünnepélyes díjátadón Cseresnyés Péter polgármester is gratulált a nyerteseknek, aki elmondta: a város kétszeresen is győzött, hiszen nemcsak a legtöbb nyertes került ki az itt gazdálkodó kertbarátok közül, hanem a verseny legtöbb résztvevője is. Bár jelenleg is sokan foglalkoznak kertészkedéssel, eltökélt célunk, hogy a mezőgazdaság mind többek számára megélhetési forrás is legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!