Hírek

2013.09.09. 11:39

Megkéseltek egy zalaegerszegi vállalkozót, a támadót elfogták (fotókkal, videóval frissítve)

Zalaegerszeg - Miután megkéselték, saját lakásának erkélyén át menekült, s kért segítséget egy egerszegi vállalkozó.

Szabó Judit

A bűntényről hétfőn a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon tartottak sajtótájékoztatót. Farkas Tibor rendőr alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vezetője elmondta. hogy szeptember 2-án éjjel ki akartak rabolni Zalaegerszegen egy belvárosban lakó helyi vállalkozót. Egy fiatal férfi bement a lakásába, megfenyegette, és pénzének, értékeinek átadását követelte. Ez nem történt meg, ezért kést rántott. Dulakodni kezdtek, a vállalkozó súlyosan megsérült. Az elkövető ugyanakkor, látva az ellenállást. felhagyott rablási szándékával és elmenekült. A megkéselt férfi nem merte a bejárati  ajtón át elhagyni a lakást, az erkélyen keresztül távozott, s ment be a megyei kórházba.

A rabló és a vállalkozó a nyomozás eddigi adatai szerint ismerték egymást, de nem jól, alkalmi ismeretségről volt szó. A rabló ugyanakkor számított rá, hogy a vállalkozónál jelentősebb összegű pénz van, ez motiválta a cselekedetét. Azt nem tudják, hogyan jutott be a lakásba. A sértett nem emlékezett pontosan arra, hogy bezárta-e a bejárati ajtót.

Mivel a tettes felfegyverkezve elkövetett rablásnak minősülő cselekményt követett el, a rendőrség minden szolgálatban lévő munkatársát mozgósította. Köztük volt Szűcs Ádám törzsőrmester, aki Igor névre hallgató kutyájával gyalogos szolgálatot teljesített a belvárosban. Húsz percen belül elfogta a lakás közelében elbújt elkövetőt, a 22 éves zalaegerszegi L. Csabát, aki ellen már folyt egy eljárás orgazdaság miatt.

Szűcs Ádám a férfi elfogásáról elmondta: mozgolódást hallott egy kis utcában lévő bokros területről, ott talált rá a férfira. Igazoltatni akarta, de L. Csaba támadóan lépett fel. A rendőr utasítására a szájkosarat viselő kutya közbeavatkozott, és elhárította a támadást. A szájkosárral mellkason ütötte a férfit, aki ezután már hajlandó volt igazolni magát.

Kiderült, hogy körözi a rendőrség, és nagyon véres volt a ruhája, ezért előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, még egy korábbi bűncselekmény miatt, így a rablás miatt már nem volt szükség erre az intézkedésre.

Szűcs Ádám Igorról elmondta: december óta dolgoznak együtt. A kutyát Dunakeszin képezték ki arra, hogy segítse a rendőrség munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!