Hírek

2013.09.26. 16:10

Lezárult a Zalai Baromfifeldolgozó értékesítése

Mint a közelmúltban közöltük, a felszámolás alatt levő Zalai Baromfifeldolgozó Kft. értékesítéséhez hozzájárult a jelzálogjoggal rendelkező bank. Somogyi Ferenc, a baromfifeldolgozó vállalkozást felszámoló TM-Line Zrt. vezérigazgatója közölte: csütörtökön délután megállapodtak a feldolgozó értékesítésére pályázó befektetővel. Vevőként a Puten Invest Kft.-t nevezte meg a felszámoló biztos.

Hajdu Péter

Mint ismert, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. értékesítésére kétszer írt ki pályázatot a felszámoló. Az első körben 720 millió forinton kínálta a pacsai üzemet, s miután nem akadt komoly érdeklődő, a második körben 600 millió forintért hirdette meg. Mint már közöltük, a vevőjelölt az irányár 50 százalékát minimálisan meghaladó ajánlatot tett a feldolgozóra.

A szakmai és pénzügyi befektető Put Invest Kft. mögött, mint érdeklődésünkre a felszámoló biztos elmondta, a kecskeméti Gallfood Kft. áll. A nagy múltú kecskeméti cég pulyka vágásra és feldolgozásra szakosodott. Most megkezdődik a pacsai baromfifeldolgozó üzem újraindításához szükséges hatósági működési engedélyek újbóli beszerzése, majd azt követően, várhatóan októberben kötik meg az adásvételi szerződést.

Mint Somogyi Ferenc a befektető szándékáról elmondta, az engedélyek birtokában novemberben várható az üzem újraindítása, először 60-70 dolgozóval. Később, a termelés felfuttatásával körülbelül egy év alatt az alkalmazotti létszám meghaladhatja majd a 120-at.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!