Hírek

2013.08.23. 15:53

Zala Szépe - Céltudatos szépség nyerte el a koronát

Lendületes, határozott lány, akitől az önkritika sem idegen, de azért tisztában van kiváló adottságaival. Emellett barátságos, kommunikatív jellem, nem esik nehezére a társalgás, és nem jön zavarba a villogó vakutól – tömören: jól áll neki az új szerep. Balogh Edinánál, a 2013-as Zala Szépénél jártunk.

Horváth A. Attila

Augusztus elején ünnepelte 18. születésnapját, de az elmúlt néhány hét nem csak emiatt lesz feledhetetlen a szőke diáklány számára: az igazán nagy „ajándékot” a Zala Szépe döntője tartogatta, ahol – több ezres közönség jelenlétében – Balogh Edina érdemelte ki a győztesnek járó koronát. A versenyen már tavaly is elindult, akkor második udvarhölgynek választotta a zsűri. Szép eredmény, ám Edina többre vágyott.

– Nagyon céltudatos vagyok, amit kitűzök magam elé, azért harcolok, amíg el nem érem. Ezt a tulajdonságomat az anyukámtól örököltem, ő a példaképem minden tekintetben – ad magyarázatot az újabb motivációra, majd gyorsan hozzáteszi: éppen a tavalyi részvétele miatt nem számított most a győzelemre.

Edina teljes királynői díszben (Fotó: Pezzetta Umberto)

– Nagyon szép lányok indultak, ezért úgy gondoltam, az idén nem szavaznak be a döntőbe, aztán meglepetésemre mégis sikerült. Természetesen nagyon örülök neki.

Zalaegerszegi belvárosi lakásban beszélgetünk, Edina itt él édesanyjával, húgával és nevelőapjával. A családjáról nagy szeretettel beszél:

– Ők azok, akik szeretnek és támogatnak, miközben én mindenféle álmaimat kergetem. Rengeteg támogatást kaptam tőlük.

Amúgy 2010-ben költöztek a megyeszékhelyre, előtte 15 évig Zalaszentgrót volt az otthonuk. Edina jelenleg is Keszthelyen, a Vajda gimnáziumban tanul, ahol a következő tanévben érettségizik majd. Mint mondja, a költözés miatt nem akarta otthagyni az iskolát, mivel imádja az osztályát; 22 fiú és 7 lány, igazán összetartó a csapat, nincs klikkesedés, szuper a hangulat. Ami a tanulmányokat illeti, a matematika és az idegen nyelv áll közel Edinához. Németből mostanában nyelvvizsgázott, franciából az ősszel szeretné megpróbálni, és az angolt is elkezdte tanulni nemrég.

– Szerencsére könnyen tanulom a nyelveket, később a külkereskedelmi szak vagy a nemzetközi gazdálkodás érdekelne, igaz, az utóbbi képzésen nagyon magas a ponthatár. Szeretnék a szépségiparban is tevékenykedni, mert tetszik ez a világ. Emellett a műkörömépítést tanulom, ez is érdekel, de egyelőre csak magamon és a húgomon gyakorlom...

Azt talán senki nem furcsállja, hogy a fiatal hölgy szeret bulizni, elsősorban Keszthelyen, mivel ott él a baráti társaságának nagy része (egyébként Zalaegerszeget is hamar megszerette, tetszik neki, hogy pörgős itt az élet). Annál meglepőbb, hogy már kilenc hónapja nincs barátja Edinának.

– Talán félnek tőlem a fiúk, nem tudom... „Hódolók” persze vannak, de az is igaz, hogy eléggé válogatós vagyok. Ennek egyik oka, hogy nehezen tudok megbízni valakiben, sok csalódás ért már fiúügyben – válaszolja az idei Zala Szépe, akit azért nagyon nem kell félteni attól, hogy sokáig egyedül marad. Ideális alakját amúgy nem csak a géneknek köszönheti: 10 évig táncolt, az utóbbi időben pedig rendszeresen fut és tornázik, sokat tesz tehát a megjelenéséért.

De térjünk vissza a szépségversenyünk múlt vasárnapi döntőjére, az ugyanis kis híján bakival indult Edinának:

– Az első percben majdnem elestem a lépcsőn, ekkor meg is ijedtem: ha így kezdődik, mi lesz a vége... Aztán a koreográfiát sikerült ügyesen előadni, ami persze nem csoda, sokat gyakoroltunk ugyanis a próbákon. Egy kis egészséges lámpaláz azért maradt bennem, de nem pánikoltam, táncosként ugyanis megtanultam, hogyan kell sok ember előtt szerepelni. Egyébként én tavaly is jól éreztem magam, és az idén a lányokkal még jobb kapcsolatba kerültünk. Jólesett, hogy a végén mindenki gratulált, és még együtt is bulizott a csapat. Én eleve bulinak fogtam fel a versenyt, ezért kevésbé idegeskedtem, és sokkal jobban élveztem, mint tavaly. Felszabadultabb és magabiztosabb voltam, így gyorsan elrepült az idő.

– Egy ilyen megmérettetésen tényleg kialakulnak barátságok, vagy ezt csak az udvariasság mondatja az egyébként rivalizáló versenyzőkkel? – kérdezzük. Edina őszintén válaszol:

– Én tavaly is úgy gondoltam, hogy nagyon jó barátságok alakultak ki, de az eredményhirdetés után már sokan nem így gondolták a dolgot... Az idén más a helyzet, például az egyik közösségi oldalon saját csoportot alakítottunk a lányokkal. Naponta beszélünk, és most éppen közös bulit tervezünk.

Edina otthon, a húgával, a szintén nagyon csinos Viktóriával (Fotó: Pezzetta Umberto)

Edina nagyon nem szeretné, ha a győzelem miatt esetleg beképzeltnek tartanák mások, ezért többször is hangsúlyozza a beszélgetésünk alatt: biztos, hogy a Zala Szépe cím változtat majd a mindennapjain, de ő szeretne ugyanaz a lány maradni.

A nagykanizsai Istiván Autó Kft. a zalaegerszegi Göcsej Autóház Kft. stratégiai együttműködési partnerénél vásárolta újonnan azt a Volkswagen Golf 7-es típusú autót, amelyet pénteken ünnepélyes keretek között adtak át a Zala Szépe 2013 győztesének. A kereskedés tulajdonosa, Istiván Tamás reméli, hogy az autóban örömét leli a szépségkirálynő és családja. Az ősz beköszöntével téli felnikkel és szőnyegekkel is felszerelik a Golfot, hiszen fontos számukra a szépségkirálynő biztonsága.

 

Edinának egyelőre nincs jogosítványa, így édesanyja ül a volán mögé.

– Szeretném gyorsan, másfél hónap alatt megszerezni a jogsit, s akkor még én is hajthatom – mondja Edina boldogan. – A verseny előtt már szemeztem a kocsival,  a díszítése és a csajos külseje miatt szerelem volt első látásra. Ráadásul tele van nőies extrákkal, amit már most élvezek. Bizonyára sokat kirándulunk, vásárolunk, és anyukám megígérte, ha ideje engedi, iskolába is elvisz vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!