Hírek

2013.07.29. 09:38

Újjáépíteni nem tudják a leégett fenékpusztai sorházat

Fenékpuszta, Keszthely - A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. illetve a Helikon kastélymúzeum nem tud forrást biztosítani, hogy újjáépítsék a leégett fenékpusztai sorházat.

Sámel József

Ezt Pálinkás Róbert, a kastélymúzeum igazgatója válaszolta arra a Zalai Hírlaphoz érkezett olvasói kérdésre, mely a lakók elhelyezésére vonatkozott. Amint arról beszámoltunk, a fenékpusztai sorház május közepén égett le, gázrobbanás miatt. A járási építéshatóság elrendelte az épület lebontását, mivel az életveszélyessé vált. A lakók - nyolc család - fedél nélkül maradtak, elhelyezésük érdekében akkor egyeztetések kezdődtek.

- Amikor az ingatlan leégett, s lakhatatlanná vált, úgy gondolom, a Helikon kastélymúzeum száz százalékosan kivette részét abból a feladatból, mely a lakók - akár ideiglenes, akár végleges - elhelyezését célozta - fogalmazott Pálinkás Róbert. - Felvettem a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel, a vízüggyel, Keszthely önkormányzatával, hogy megoldást találjunk. Az MNV Zrt. a lakástörvényre hivatkozva azt a feladatot adta, hogy a jogszabály értelmében mondjam fel a szerződéseket. A lakástörvény úgy fogalmaz: amennyiben az ingatlan megsemmisül, úgy a bérleti jogviszony megszűnik. Az erről szóló levelet kiküldtük a bérlőknek. Az elhelyezésben természetesen próbáltunk, és próbálunk segíteni. A kilenc lakásban nyolc család lakott, közülük volt, aki idősek otthonába került, akadt, aki maga megoldotta a lakhatását, s többeknek mi ajánlottunk fel lakást. Néhányan ideiglenes szállásra kerültek, számukra az önkormányzattal közösen próbálunk lehetőségeket felkínálni. Az MNV Zrt. illetve a Helikon kastélymúzeum nem tud forrást biztosítani arra, hogy a leégettek helyett új lakásokat, bérleményeket építsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!