Hírek

2013.07.21. 22:00

Tisztán és fröccsként is - Györökön a bort ünnepelték

Nyáron a fehér, vagy rozé , télen, hidegebb időszakban a vörös borokat jobb fogyasztani - hallottuk a tanácsot a balatongyöröki borfesztiválon.

Sámel József

Hagyományosan a Balaton-parton rendezték meg a település borfesztiválját, mely vasárnap estig kóstolási lehetőséggel, koncertekkel, egyéb programokkal várta vendégeit. Legtöbben a strandolás után vették útjukat a borfalu felé. Kovács László Tiszaújvárosból érkezett Balatongyörökre.

- Leginkább fröccsöt szoktam inni, de a jó fehérborokat tisztán is megkóstolom - fogalmazott, hozzátéve: a Balatonnál bizony akadnak kellemes nedűk.

Kiss István (balról) és Kovács László koccint a balatongyöröki borfesztiválon. A vendégek és a borászok is elégedettek voltak (Fotó: Sámel József)

- Összesen tizennégy féle bort kínálunk, a tapasztalatunk, hogy leginkább az édeseket, muskotályosakat keresik, fogyasztják a vendégek. No, meg a rozét, ami divatossá vált - vette át a szót a Szent György Pincészet képviseletében Kiss István. - Utóbbi isszák tisztán és fröccsben. Fajtából kelendő a szürkebarát és a rizling is. Úgy gondolom, a borfesztiválok kellemes időtöltést kínálnak, s a borászok sem panaszkodhatnak, hogy nincs forgalmuk. Aki a Balatonnál nyaral, áldoz arra, hogy ismerkedjen a térség boraival, gasztronómiájával.

Vendég pedig akadt jócskán, ők éjfélbe nyúlóan hódoltak a borászat nyújtotta örömöknek. Lehetőségük pedig erre a jövőben is lesz, hiszen hamarosan következik majd a vonyarcvashegyi, a keszthelyi és hévízi borfesztivál, borünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!