Hírek

2013.07.04. 14:25

Martin megkapta a speciális matracot

Zalaegerszeg - Néhány hete adtunk hírt arról, hogy a Mindszenty-iskola tanári kara és tanulóifjúsága összefogott az intézmény egyik beteg diákja érdekében.

Arany Horváth Zsuzsa

A tizedik osztályos Pléh Martin izomsorvadásban szenved, állapota szükségessé tett egy speciális ágybetétet. Mivel a készülék tetemes összegbe kerül, az iskola jótékonysági koncertet szervezett a pénz előteremtéséhez.

Mint László Ferencé tanárnőtől megtudtuk, a hangverseny sikeres volt, s a bevétel elindult segítő útjára.

Közben a tanintézmény mellett működő Jót, s jól...a jövőnkért Alapítvány is munkába kezdett. Örömmel értesítettek bennünket és rajtunk keresztül minden érintettet, hogy sikerült megvásárolniuk azt a speciális gyógyhatású matracot, amely 750 ezer forintba került. A példás összefogás a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjait (egy-egy csoki árát ajánlották fel), tanárait és a szülői munkaközösséget dicséri, valamint minden adakozó koncerthallgatót. A Jót, s jól...a jövőnkért Alapítvány jótékonysági koncert bevétele mellett Gyutai Csaba polgármester és Kauzli Józsefné önkormányzati képviselő is adakozott (100 ezer forinttal), így mindössze két hónap alatt összejött a pénz, tájékoztatott a pedagógus. Hathatós segítséget nyújtott Háriné Mile Mónika gyógypedagógus-gyógytornász és Csalló Gergely hangversenyszervező tanár, valamint Büki László, akik a vendéglátásra is vállalkoztak.

A családot az őket támogató szervezőknek és Baldauf Csaba igazgatónak köszönhetően a napokban vendégül látta az alsópáhoki Kolping családi üdülőközpont is. Martin szülei egy egyéves kislányt is nevelnek, nyaralásra a velük szoros kapcsolatot tartó pedagógus szerint nem nagyon gondolhattak volna a fenti lehetőség nélkül.

Az amúgy teljes áron 1 millió forintba kerülő,  három éves garanciával rendelkező, így jutányosan megkapott  speciális elektronikus matrac - melyet az összegyűlt adományokból vásároltak és adtak át a napokban - a beteg fiatalember éjszakai légzését könnyíti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!