Hírek

2013.07.19. 22:00

Kéklámpás motorosok

Zalaegerszeg - Elkezdődött pénteken a Kéklámpás Ördögök Motoros Egyesület első motorostalálkozója a Gébárti-tavi Termál Kempingben.

Horváth A. Attila

A szervező egyesület tagságát elsősorban rendőrök, mentősök és katasztrófavédők alkotják, így nem meglepő, hogy találkozójukon a szabályos közlekedésre szeretnék felhívni a résztvevők figyelmét. A pénteki nyitórendezvényen Inhof András körzeti megbízott elmondta: az a cél, hogy a baleset-megelőzéssel kapcsolatos tapasztalataikat átadják a motorosoknak, ennek érdekében KRESZ-tesztekkel, promóciós anyagokkal, elsősegély-bemutatóval és ügyességi versenyekkel is készültek. Anti András rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője pedig arról számolt be, hogy az elmúlt években sikerült jelentősen csökkenteni a közúti balesetek számát. Két eszköze van a rendőrségnek a közlekedési morál javítására: a (nyilván kevésbé népszerű) szankcionálás, valamint a szemléletformálás, tehát a baleset-megelőzési tevékenység, amelyben kiemelt szerepe van az ilyen rendezvényeknek is.

A találkozó programjai szombaton folytatódnak, délelőtt egyéni és csapatversenyek lesznek, 14 órakor motorosfelvonulás indul a kempingtől, majd koncertek kínálnak élményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!