Hírek

2013.07.05. 15:32

Diplomaátadó ünnepség Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Diplomaátadó ünnepséget rendeztek pénteken a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Karán.

Szabó Judit

A rendezvényen huszonkilencen vehették át diplomájukat, 46-an pedig a felsőfokú szakképesítésről szóló oklevelüket. Dr. Solt Katalin dékán a végzős hallgatóknak elmondta: igyekeztek átadni nekik minden ismeretet, amellyel képzett szakemberek válhatnak belőlük. A tanulás azonban nem ér véget a főiskola elhagyásával. A diplomás pályakezdőknek a munka világába belépve újra tanulniuk kell, megismerni munkahelyük sajátos követelményeit. A munkaerőpiaci helyzet nem kedvező, folytatta a dékán. Az iparkamara gazdaság- és vállalkozáskutató intézete ugyanakkor az jelezte 2013-ra, hogy több cég szeretné növelni alkalmazottai számát, mint amennyi leépítést tervez. Optimizmusra ad okot az is, említette dr. Solt Katalin, hogy növekszik a diplomások iránti kereslet. A dékán úgy értékelte, hogy a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar diplomájának kiemelt presztízse van az országban, az egyik legjobb munkaerőpiaci ajánlólevél a pályakezdőknek.

Dr. Vigvári András, a BGF tudományos rektorhelyettese a diplomaátadó ünnepségen arról beszélt, hogy a világban tapasztalható, s egyre drasztikusabb formát öltő gazdasági-társadalmi válsághelyzetek megoldásában jelentős szerepet tölt be a humán tőkébe való befektetés, ezen belül az oktatás. A Budapesti Gazdasági Főiskola a maga eszközeivel igyekszik hozzájárulni a magyar gazdaságot évek óta sújtó válság kezeléséhez. Tavaly intézkedési tervet fogadtak el erre vonatkozóan, s az egyik cél már meg is valósult, elnyerték az „Alkalmazott tudományok főiskolája" címet, amelyben rajtuk kívül csak egy egri intézmény részesült. A rektorhelyettes a további célok között említette, hogy bővítsék kapcsolataikat a gazdasági szereplőkkel, s még nagyobb hangsúlyt fektessenek a gyakorlatorientált képzésre.

Az önkormányzat nevében Balaicz Zoltán alpolgármester búcsúztatta a végzősöket, hangsúlyozva, visszavárják őket Egerszegre.

A főiskolán átadták pénteken azokat az ösztöndíjakat, amelyek létrehozását a 2011-ben alakult Zalaegerszegen Végzett Közgazdászok Közhasznú Egyesülete kezdeményezett. Az ösztöndíj rendszer a zalaegerszegi gazdálkodási karon tanuló önköltséges, nappali tagozatos hallgatóknak nyújt anyagi segítséget úgy. hogy egyszerre támogatja a képzésben való részvételt, a tanulmányok ideje alatt felmerült költségek enyhítését, valamint a kimagasló tanulmányi teljesítményt.

Hat zalai gazdasági társaság, valamint a kereskedelmi és iparkamara támogatása révén idén második alkalommal nyílt lehetőség a céges, valamint a teljesítmény alapú ösztöndíjak átadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!