Hírek

2013.06.03. 14:40

Önkéntes tűzoltók versenye Zalaszentivánon (fotókkal)

Zalaszentiván - Három versenyszámban bizonyították felkészültségüket Zala megye önkéntes tűzoltói azon a megmérettetésen, amelyet Zalaszentiván sportpályáján rendezett a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség és a zalaszentiváni önkéntes egyesület szombaton délelőtt.

Horváth A. Attila

A leglátványosabb kategória a 800-as kismotorfecskendő-szerelés volt. Itt teljes bevetést kellett imitálni a vízvételezéstől a tűzoltásig. E gyorsaságot, összeszokott munkát igénylő versenyszámban 22-en indultak (férfiak, nők, idősebbek, fiatalok vegyesen), összesen közel 220 önkéntes tűzoltó vett részt a szombati programon. A másik kategória, a CTIF-verseny elsősorban a szervezettségről és a fegyelemről szól. Mint Strázsai Zoltán, a megyei tűzoltó szövetség elnöke elárulta: utóbbi verseny felmenő rendszerű, a győztes indulhat az országos viadalon, s ott  nemzetközi kvalifikációt lehet szerezni.

Egri Gyula tűzoltó ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője elmondta: Zalában 29 önkéntes tűzoltó egyesület működik, ezeknek fontos szerepük van a települések védelmében, tűz esetén  ők avatkoznak be elsőként, segítve a hivatásosok munkáját. Közösségépítő erejük  jelentős, az évenkénti versenyeknek pedig nagy hagyományuk van Zalában.

Ezek is érdekelhetik