Hírek

2013.06.06. 16:34

Ökotudatos iskolák

Nagykanizsa, Miklósfa - A településrészi ökoiskolák második találkozóját rendezték meg csütörtökön a miklósfai általános iskolában.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Szmodics Józsefné igazgató elmondta: idén ismét kiérdemelte intézményük az ökoiskola címet, ami jelzi, hogy mennyire nagy figyelmet fordítanak évek óta a gyerekek környezettudatos nevelésére, illetve arra, hogy egészséges életmódra ösztönözzék őket. Ez kötelezi őket arra, hogy másnak is megmutassák, milyen munka folyik náluk.

Először tavaly rendezték meg a kanizsai ökoiskolák találkozóját, a mostani, második alkalmon a házigazdákon kívül még a kiskanizsai és a palini iskola diákjai képviseltették magukat egy-egy csapattal.

A gyerekek feladata többek közt az volt, hogy elkészítsék és megmutassák társaiknak a településrészükre jellemző ételeket, kis produkciókban kellett bemutatniuk, hogyan képzelik el a jövő energiatakarékos ökoiskoláját, s régi, energia-felhasználással működő eszközöket is kellett gyűjteniük. A diákok megismerkedhettek a jövő energiatakarékos berendezéseivel, s vezethettek elektromos rollert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!