Hírek

2013.05.07. 09:44

Tehermentesítik a jelenlegi hévízi autóbuszállomás forgalmát

Hévíz - Amellett, hogy Hévízen megteremtik a helyi járatok közlekedési feltételeit, infrastruktúráját, a Hévíz-Balaton Airportot is összekapcsolják a várossal, a térséggel.

A hamarosan kezdődő beruházásnak köszönhetően csökken a jelenlegi autóbuszállomás forgalma

Az Új Széchenyi Terv pályázatán 196 millió forintnyi támogatást nyert a hévízi önkormányzat a közösségi közlekedés fejlesztésére. A városhoz Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük és Sármellék önkormányzata is csatlakozott konzorciumi partnerként. Papp Gábor, Hévíz polgármestere érdeklődésünkre elmondta: elkészítették a fürdőváros részletes közlekedési koncepcióját, mely minden területen meghatározza a teendőket. E program egyik szeletét emelték ki, s nyújtották be a pályázatukat.

- Hévízen a projekt szerint kétpólusúvá válik a közlekedés - fogalmazott. -  Lesz egy nagy pályaudvar, melyet majd az alsópáhoki oldalon építünk meg, s készül egy kisebb autóbusz megálló. A szóban forgó pályázaton elnyert pénzből utóbbi épül meg a Nagyparkoló hátsó részén. Ide érkeznek majd a Keszthely-Hévíz helyközi járatok, s innen indulnak a helyi járatú autóbuszok. A jelenlegi, a gyógytóhoz közeli autóbusz állomást tehermentesíti majd a beruházás. Ezen kívül megépítünk huszonhárom buszmegállót, kialakítjuk a szükséges buszöblöket, e részben  a  konzorciumi partnereink is részt vesznek. A fejlesztés azt a célt is szolgálja, hogy Hévízről, a környező települések és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között javuljanak a közlekedés feltételei.

Papp Gábor hozzátette: anyagi forrásaik függvényében, pályázatok segítségével folytatják a közlekedési koncepció megvalósítását, melynek egyik fő célja, hogy a nagy autóbusz pályaudvar kikerüljön  a város központjából.

Címkék#hévíz

Ezek is érdekelhetik