Hírek

2013.05.09. 16:36

Nem nyomoz a rendőrség a kérés nélkül beadott oltások ügyében

Zalaegerszeg - Nem indít nyomozást a rendőrség a megyeszékhelyi Nebáncsvirág Egyesület feljelentése nyomán, amiben a civil szervezet törvénysértőnek vélte azt a gyakorlatot, hogy a pneumococcus elleni oltást kérés nélkül is beadják a gyerekeknek.

Magyar Hajnalka

A Nebáncsvirág honlapján  olvasható, hogy több szülő és gyermekorvos kereste fel őket azzal a tapasztalattal,  hogy a kötelező oltásokkal együtt, külön kérés és értesítés nélkül beadják a térítésmentes és választható pneumococcus elleni oltást is. Megítélésük szerint mindez,   ha esetleg jó szándékú gyakorlat is,  törvénysértő. Az egyesület ezért feljelentést tett.  A napokban érkezett meg a rendőrség válasza: a feljelentést bűncselekmény hiányában érdemi vizsgálat és nyomozás nélkül elutasították.

Az egyesület válaszlépésen gondolkodik, a rendőrség pedig a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervéhez továbbította a beadványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!