Hírek

2013.05.24. 16:45

Gyurcsány Ferenc nem értette a tiltakozókat

Nagykanizsa - Telt ház és maroknyi tüntető várta péntek késő délután Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, a Demokratikus Koalíció elnökét Kiskanizsán, ahol a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartott fórumot.

Horváth-Balogh Attila

"Eladósítottátok az országot, bűnözőkkel kormányoztatok!" "Nagykanizsát nem adjuk!" - ilyen és ehhez hasonló hangvételű táblákkal köszöntötte körülbelül tucatnyi tüntető Gyurcsányt, aki előadásában reagált a demonstrálókra:

- Mi ellen tiltakoznak? Az ellen, hogy mikor kormányon voltunk, ingyen adtunk meleg ételt minden rászoruló gyereknek? Vagy hogy felemeltük az özvegyek nyugdíját? Meg amíg bírtunk, adtunk 13. havi nyugdíjat? Vagy az ellen tiltakoznak esetleg, hogy Nagykanizsáig ér az M7-es autópálya? Netán a kórházfelújítás ellen? Kérem szépen, amióta nem mi kormányzunk, ebben az országban szinte nem épült semmi! - jelentette ki.

A lakossági fórum külvárosi helyszínére utalva pedig azt mondta, annak oka, hogy a belvárosban egyik művelődési ház vezetője sem merte felvállalni hogy beengedi, tartva a retorziótól. Úgy véli: ez sajnos, nem egyedi.

- A rendszerváltozás után két évtizeddel úgy élnek magyarok ebben az országban, hogy állandóan az jár a fejükben: ha kitudódik, milyen a politikai gondolkodásom, lehet, én húzom a rövidebbet, vagy ha nem én, a lányom, aki tanár, hátha a vejem, esetleg az unokám - mondta. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a Demokratikus Koalíció azért küzd, hogy az Orbán-rezsimet megbuktassák.

- Szerintünk rászolgáltak erre. Sajnos azonban, az ország nem szolgált rá arra, amit ebben a három évben tőlük kaptak - szögezte le.

- Félreértéseket elkerülendő: nem azért járom most az országot, hogy támogatást kérjek ahhoz, hogy belőlem valaki legyen. Már százszor elmondtam, nem leszek miniszterelnök, nem leszek kormánytag, az sem érdekel, ha nem jutok be az országgyűlésbe. Azért utazom, hogy tartsam az emberekben a lelket, hogy elmondjam: nagyon sokan gondolkodnak ugyanúgy a mostani állapotokról, még ha nem is merik kimondani.

Ezek is érdekelhetik