Hírek

2013.05.16. 16:25

Generációs Forgatag Nagykanizsán

Nagykanizsa - Színpadi produkciók, sport és ügyességi játékok, s családi vetélkedő is várta az érdeklődőket csütörtökön a Generációs Forgatag elnevezésű rendezvényen. Az egésznapos program az önfeledt kikapcsolódáson túl, egy fontos üzenetet is közvetített: idősek és fiatalok kézfogását.

Sámel József

Az időseket és fiatalokat egyaránt megmozgató programot tavaly már megrendezték a Sétakertben, ám az idei programok mind minőségben, mind mennyiségében felülmúlták az elmúlt évi összejövetelt. Mindez nem véletlen, hiszen az idén a szervezéssel megbízott idősügyi tanács az önkormányzat teljes támogatását élvezte.

Monspart Sarolta és dr. Lubics Szilvia közösen vezényelt tornát a nap végén. Fotó: Szakony Attila

Mint azt Cseresnyés Péter polgármester a megnyitón jelezte: a jövőben nem érettségizhet úgy fiatal, hogy ne végezne valamilyen önkéntes munkát. Az idősügyi tanács lehetőséget biztosít a diákok számára, akik így közelebb kerülhetnek az idősebb generációhoz. A közeledést ez a rendezvény is remekül szolgálja.

Mitagadás, a csütörtöki rendezvényen minden generáció képviseltette magát, voltak akik a színpadon, mások a családi vetélkedő keretében.

- Már több állomáson jártunk, volt, ahol az életkorból fakadó tapasztalatra, máshol a fiatalok kreativitására volt szükség a sikerhez - summázta csapata eredményességét Pucsák Katalin, a Hölgyklub tagja, aki két kisgyerekkel a nevelőotthonban élő Sebestyén Reginával és Orsós Krisztiánnal teljesítette a kihívásokat.

- Ez egy alkalmi, családi csapat, a verseny idejére Kati néni a pótmamánk - magyarázta a felállást a 8 éves Regina.

A vetélkedőn egyébként közel 30 csapat indult, számukra a legkülönfélébb feladatokat találtak ki, volt ahol a szelektív szemétgyűjtés szabályait kellett ismerni, máshol az egészséges életmóddal, s étrenddel kapcsolatos tudnivalók számítottak, megint máshol pedig a városismereti kérdések szerepeltek.

Az egésznapos program fénypontja az volt, mikor Monspart Sarolta tájfutó világbajnok és dr. Lubics Szilvia ultramaraton futó közös tornát vezényelt a résztvevőknek. A vetélkedők, illetve a versenyek eredményhirdetésére, a győztesek díjazására  ezt követően került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!