2013.05.26. 06:51
A plébánia specialitása is asztalra került Nagykanizsán
Nagykanizsa - Egy tányér gulyás eltüntetése után bárki belemerülhetett az íjászat rejtelmeibe, vagy sétakocsikázáson pihenhette ki a főzőverseny fáradalmait a Jézus Szíve Egyházközség szombati családi napján.
Közel százötvenen fordultak meg szombaton a Csónakázó-tó zöldtáborában megrendezett családi napon, amely számos programot kínált mindenkinek. Az énekes-gitáros szentmisét követően a fakanalak csatája következett, majd a Bojtár Népzenei Együttes műsorával és erdei keresztúttal tölthették el napjukat a hívők.
Sifter Gergely káplán elmondta, a korábbi kaszói családi napok folytatásaként szervezték meg a tartalmas délutánt.
- Bár a plébánián aktív közösségi élet folyik, a programmal szeretnénk elérni, hogy ne csak a szentmisén találkozzunk a hívekkel - fogalmazott.
Galambos Ferenc mesztegnyői plébánossal íjászkodhattak is a gyerekek. Képünkön Gerócs Bálint Zoltán. Fotó: Horváth-Balogh Attila
S miközben a gyerekhad az íjászattal ismerkedett, addig a felnőttek a főzéssel foglalatoskodtak.
- Hét csapat mérte össze főzőtudományát, körömpörkölt, marha- és csángó gulyás, valamint specialitásunk, a plébániai Öhöm került az asztalra - árulta el Etler Ottó, a Jézus Szíve Egyházközség világi elnöke. - Utóbbi arról kapta a nevét, hogy utána a jóllakott vendég általában hümmögéssel fejezi ki elégedettségét... Ez afféle pásztorétel, a szalonnás-hagymás alapon sütött porcogós húst slambuccal kínáljuk.
A családi napon majd' minden korosztály képviseltette magát, az egyik résztvevő, Somogyi Lívia elmondta, miért fontos a fiatalok számára a hitélet.
- A szeretet, a közösség összetartása és egysége érezhető ma délután. Egy fiatal számára különösen fontos, hogy kapaszkodót kapjon az élet viszontagságaiban, és úgy gondolom, ezt megadhatja számára a vallás - mondta.