Hírek

2013.05.16. 16:49

300-an takarítottak Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Több százan, köztük sok iskolás gyülekezett már csütörtökön a mozi előtt álló fesztiválsátornál. Indult a Söpörjünk végig a városon nevű takarítási program.

Hajdu Péter

Délután két óra körül Doszpoth Attila alpolgármester, a három évvel ezelőtti söprés ötletgazdája köszöntötte a jelentkezőket, elmondva, eredetileg a tavaszi nagytakarítás jegyében rendezték meg az akciót.

- Fontos, hogy a jelentkező csapatok amerre járnak, összeszedik a szemetet, de még fontosabb, hogy felismerje mindenki, ez a munka nemcsak azoknak a feladata, akik a napi tevékenységük során végzik, hanem mindnyájunké - bocsátotta útra Doszpoth Attila a több száz önkéntest a város különböző útvonalaira.

A harmadik alkalommal meghirdetett Söpörjünk végig a városon nevű akcióra mintegy 300-an jelentkeztek, és a létszám harmadát a kormányhivatal és a járási hivatal munkatársai tették ki.

Hat csapat indult az akción, a szervezőktől műanyag zsákokat és kesztyűket kaptak a csapatok tagjai, s ha megtelt a zsák, a Városgazdálkodási Kft. által kijelölt helyeken hagyhatták, ahonnan összegyűjtötték. A csapatok a Kovács Károly tér-Berzsenyi utca, Karinczy tér- Rákóczi utca, Kisfaludy utca Vizslapark, Kosztolányi utca- Csány tér, a Deák tér- Batthyány utca és a Kossuth utca -Göcseji út vonalakat járták végig. Ez utóbbi útvonalon a pirossal jelzett csapathoz csatlakoztunk, amelyben az egészség- és nyugdíjbiztosítási pénztár, a gondozási központ, a vadászok és a rendőrség munkatársai takarítottak.

- Idén mi is jelentkeztünk, a városi rendőrkapitányság vezetői állománya is itt van, mert ezzel a társadalmi munkával is szeretnénk példát mutatni - mondta a Kossuth utcán a többiekkel együtt csikkeket és más apróbb hulladékot gyűjtögető dr. Farkas Tibor alezredes, a városi rendőrkapitányság vezetője. A központban ez idő alatt meg lehetett nézni a Zalavíz biogázas autóját, és a nagy kukásutót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!