Hírek

2013.03.08. 13:19

Vitára sem bocsátották a javaslatot Nagykanizsán

Nagykanizsa - Érdemi vita nélkül utasították el a kormánytöbbség azt a javaslatot, mely az ezer fő alatti kistelepüléseken mérsékelte volna a közműadót - mondta pénteken Göndör István MSZP-s képviselő, a ki jegyezte a javaslatot.

Sámel József

Mint azt Göndör István elmondta: indítvány arra vonatkozott, hogy az ezer lakosnál  kisebb településeken a közműszolgáltatók kapjanak adókedvezményt, nehogy az új adóteher miatt szolgáltatás nélkül maradjanak falvakban élők. A képviselő elárulta: törvényjavaslatát a költségvetési bizottságban azzal utasították el, hogy nem állnak rendelkezésre hatásvizsgálatok. Göndör István szerint ez egyértelmű beismerése annak, hogy a kormány semmilyen információval nem rendelkezik a várható hatásokról.  Később a Parlamentben sem került  napirendre a javaslat, mert azt a kormánypárti többség  - köztük a zalai fideszes képviselők  - nem támogatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!