Hírek

2013.03.21. 09:16

Templomi szobrot is loptak Keszthelyen

Keszthely - Egy templomból is lopott az a fiatalember, aki nemrég került rendőrkézre. Az általa eltulajdonított réz domborművet visszaadták a plébánosnak.

Sámel József

Bozi Renáta őrnagy, a Keszthelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője több közelmúltbeli sikeres felderítésről, elfogásról számolt be, melyek fémlopásokhoz kapcsolódtak.

Elmondta: a Fodor utcai kistemplomba az éjszakai órákban hatolt be a betörő, az épület faláról egy réz domborművet vitt magával. A helyszíni szemle alapján egy helyi fiatal férfire terelődött a gyanú, aki pár nap múlva rendőrkézre került, a bűncselekményt pedig sikerült a terhére róni. Mivel korábban sorozatjelleggel követett el vagyon elleni bűncselekményeket, elsősorban színesfém lopásokat, ezért a bíróság az előzetes letartóztatása mellett döntött.

Bozi Renáta őrnagy Tál Zoltán plébánosnak adta vissza a templomból ellopott réz domborművet. Fotó: Rendőrség, Sznopek Veronika

Az egykori sármelléki laktanyában ugyancsak illetéktelen személyek jártak, az épületekből nagy mennyiségben vágtak le és vittek el fűtéscsöveket. A három tettes megpróbálta elszállítani a fémeket, ám nem jártak szerencsével. Állampolgári bejelentésnek és a gyors rendőri beavatkozásnak köszönhetően elfogták a férfiakat, akik közül egyik nem volt ismeretlen a hatóság előtt.

Gyenesdiáson egy telephelyet fosztottak ki. A konténerekről lefeszítették a lakatokat, majd nagy értékben loptak el alufelnikre szerelt gumikat, valamint bozótvágót. A keszthelyi rendőröknek őket is sikerült elfogniuk, az eltulajdonított tárgyak részben előkerültek.

Megtudtuk: a fémlopásokra szakosodott bűnözők elsősorban olyan ingatlanokat választanak, melyek lakott területen kívül esnek, vagy napi rendszerességgel nem fordulnak meg ott emberek. Gyakori, hogy a réz csapokat és ereszcsatornákat is ellopják. A bűncselekmények ellen nehéz védekezni, de a rendőrség mindent megtesz, hogy az esetek számát visszaszorítsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!