Hírek

2013.03.28. 16:38

Közgyűlés Nagykanizsán: a kevésnek is örülni kell

Nagykanizsa - Az ellenzék szerint kevés az utak, járdák és intézmények felújítására elkülönített idei keret, a Fidesz alkotta többség képviselői viszont úgy fogalmaztak a csütörtöki közgyűlésen: örülni kellene ennek a kevésnek is.

Sámel József

A csütörtöki közgyűlésen mindjárt az első napirend kapcsán véleménykülönbség alakult ki az ellenzék és a többség között. A szervezeti és működési szabályzat módosítása kapcsán arról döntött az önkormányzat, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatokat - melyek amúgy is nyilvánosak - feltöltik a város honlapjára. Az javaslattal alapvetően minden képviselő egyetértett, ám Gábris Jácint (Jobbik) valamiféle regisztrációhoz szerette volna kötni ezen dokumentumok megtekintését. Etler Ottó (CÖNE) azt kifogásolta, hogy a kézírását nem szeretné a neten közszemlére tenni, ezért biztosítsanak lehetőséget arra, hogy a vagyonnyilatkozat gépelt verziója kerüljön fel a weboldalra. Mint kiderült: ez utóbbira lehetőséget  teremt az önkormányzat, így várhatóan április végére, május elejére  a weblapon  is olvashatók lesznek a képviselők vagyonnyilatkozatai.

Töredezett járda a Szent Imre utcában. Az önkormányzat idén ezt is felújítja. Fotó: Szakony Attila

A testület az idei út ás járdafelújításokról is határozott. Az ellenzék részéről általános volt a vélemény, miszerint a tervezett 70 millió forintos keret nagyon minimális, ráadásul ebből a pénzből 10 millió forint kátyúzásra, 5 millió forintot pedig a Thúry laktanya legénységi épületének bontásából származó őrlemény elszállítására kell fordítani. Az így megmaradt közel 55 millió forintból jutna többek közt a Sugár utca Fő utca Rozgonyi utca közötti szakaszán járdafelújításra, a Templom tér rekonstrukciójára, a Munkás 5-7. számú társasház zsákutcájának kikötésére, a Szent Imre utca járdafelújítására, valamint a Fáy, Erkel és Bedő utca végén lévő garázssor útfelújítására.

A testület ezt követően az intézményi felújításokról határozott. Mint elhangzott: a tavalyi 20 millió forintos keret, az  idén a háromszorosára duzzadt, jóllehet a 60 millió forint is eltörpül a több mint 900 millió forintos igény mellett. Az önkormányzat több intézmény esetében kisebb tetőszigetelési munkákat és felújításokat tervezett, néhány intézményben radiátorcserét, illetve az ereszcsatornák javítását próbálja az idén   megoldani.

A közgyűlés a közművelődési és közgyűjteményi intézmények átszervezésével is foglalkozott, mely során arról döntöttek, hogy felülvizsgálják a jelenlegi rendszert. Ezzel egyidejűleg a múzeum igazgatói tisztségére kiírt pályázatot is visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!