Hírek

2013.02.23. 07:19

Zalai hóhelyzet: akadozik a forgalom a 86-os úton

A rendkívüli havazás miatt a 86-os főút zalalövői szakaszán Körmend irányába a kamionforgalom vontatottan halad, a járművek csak egyesével indulhatnak útra.

zaol.hu

11:37 Még akadozik a forgalom Zalalövőn, a 86-os főúton a hóhelyzet miatt. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese 11.35-kor arról számolt be, hogy egyelőre folyamatban van annak a kamionnal a kimentése, amely elakadt a hóban a megye egyik neuralgikus pontjának számító zalalövői szakaszon. Míg ki nem húzzák - ami a tájékoztatás szerint rövid időn belül megtörténhet-, a Rédics felé vezető szakaszon fennakadásokra kell számítani. A megyében más helyszínen jelenleg nem nehezíti elakadt kamion a közlekedést, tudtuk meg az ügyeleten.

11:00 Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi figyelmeztetése visszavonásra került. A várható folytatás szerint késő estétől vasárnap reggelig Zala megye nyugati felén még további 5 centiméter körüli friss hó valószínű, majd a hőmérséklet megyénkben is várhatóan mindenhol fagypont fölé emelkedik.

09:55 A megye területén még havazik, de jobbára már csak szállingózik a hó. A tegnapi és mai havazás együttes eredményeként 15-25 cm hótakaró alakult ki átlagosan Zalában. A közútkezelő továbbra is folyamatosan dolgozik, az utak járhatósága ennek következtében folyamatosan javul. A 86. sz. főúton továbbra is szakaszos és váltakozó irányban egyirányúsított kamionforgalom. (Jelenleg az északi irányú forgalom került elengedésre). A főutak hókásásak, helyenként havasak, a mellékutak mindenütt havasak.Az elakadt járművek mentéséhez már számos alkalommal conultak a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatásos tűzoltóparancsnokságai. A mentések illetőleg a hóeltakarítás biztosításához a forgalom irányítását  a Zala Megyei Rendőrfőkapitányság végzi - közölte a katasztrófavédelem.

09:14 Zala megyében az intenzív havazás miatt a legmagasabb, négyes fokozatú készültség van érvényben. A keszthelyi térségben a megyeihez hasonló a helyzet.

-  Zala megye az egyik térség, ahol a legtöbb hó hullott tegnap este óta, s még mindig esik. Munkatársaink tizenkét órás váltott műszakban összesen negyvenkét géppel dolgoznak folyamatosan, minden hadra fogható eszközt bevetettünk, köztük bérelteket is – mondta tegnap reggel érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Kht. sajtóreferense. – Ennek ellenére a fő és mellékutak is havasak, elzárt település, járhatatlan út azonban nincs. A fő hangsúlyt a főutakra helyezzük, de mivel a csapadék intenzív, nem tudjuk mindenütt eltakarítani a havat. Az előrejelzések szerint délutánra eláll a hó, emelkedik a hőmérséklet, ami számunkra azt jelenti, hogy hatékonyabban tudjuk majd végezni az utak takarítását.

08:11 Tornyiszentmiklós és Zalaszentmihály belterületén is akadtak el kamionok. A műszaki mentést a zalai rendőrök a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival együttműködve végzik - közölte a rendőrség szombat reggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!