Hírek

2013.02.26. 14:10

Zalában is átlépte a járványküszöböt az influenza

Zala megye - Az elmúlt heti megbetegedési adatok szerint Zala megyében is átlépte a járványküszöböt az influenza vírus terjedése.

Magyar Hajnalka

A szakemberek akkor beszélnek járványról ha 100 ezer lakosból 150 az adott megbetegedésben szenved. Ez az adat a korábbi 147-ről a múlt héten 174-re emelkedett, tehát hivatalosan is influenzajárvány van Zala megyében. Ezzel együtt sem tartozunk a leginkább fertőzött megyék közé, tömeges megbetegedésekről, jelentős halmozódásról továbbra sem érkezett jelentés, és a kórházi látogatást sem kellett korlátozni.

Zala megyében az influenza figyelőszolgálat tevékenysége mintegy 60 ezer lakos megbetegedési adataira terjed ki, ez a megyében élők 20 százalékát öleli fel. E körből az elmúlt héten mintegy 9300-an fordultak orvoshoz, közülük 104 fő jelentkezett influenzaszerű tünetekkel, ami a páciensek több mint 1,1 százalékát jelenti. Az influenzások mintegy 34 százaléka volt 14 év alatti, 34 százalékuk 15-34 éves, közel 30 százalékuk 35-59 éves középkorú, és mindössze 2 százalék tartozott a 60 év feletti korosztályhoz.

A 8. hetén 2 betegnél vettek mintát a garatváladékból a szentinel orvosok, a laboratóriumi vizsgálat mindkét esetben az influenza A vírus jelenlétét mutatta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!