Hírek

2013.01.16. 11:16

Bordély állt a határmentén, vádat emeltek az üzemeltetők ellen

Zalaegerszeg - Bordélyház üzemeltetése miatt emelt vádat a lenti ügyészség négy személy ellen a rédicsi határátkelő közelében működött éjszaki bárban zajlott események miatt.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatójából kitűnik, hogy a sorokpolányi B. Lajos (42) és 38 éves felesége 2010 októberétől bérelte a határtól 100 méterre lévő szórakozóhelyet. Az Aruba néven működtetett éjszaki lokálban újsághirdetés vagy egyéni jelentkezések alapján 5-10 lányt foglalkoztattak konzumhölgyként.

A lányok a házaspár útmutatása szerint az emeleti szobákban szexuális szolgáltatást is nyújtottak a férfi vendégeknek. A szállást, a munka feltételeit, a tarifát a házaspár határozta meg. Igény esetén a lányokat még szlovéniai legénybúcsúkba is közvetítették, szervezték munkájukat, ügyeltek megjelenésükre, a napi keresetükről táblázatot vezettek. Bár az alkalmazás munkaszerződés alapján történt, amiben a szexuális szolgáltatás nyújtását kizárták, de a valóság nem ez volt. A lányokért a vendégek az ügyben harmadrendű 26 éves, sorokpolányi V. Miklósnak, a bár pultosának fizettek. Ezt osztották szét a napi elszámoláskor a lányok és szórakozóhely bérlői között.

Negyedrendű vádlottként szerepel a történetben az épületet bérbe adó, Lentiben lakó K. Pál (66), aki tudta, mi célt szolgál a bár. Nemcsak karbantartotta ugyanis az épületet, hanem felhajtott lányokat, fuvarozta őket és a bár rendezvényein is részt vett. Mindezek alapján a házaspárt és a pultost bordélyház fenntartásával, míg a bérbeadót épület rendelkezésre bocsátásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntettével vádolja az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!